Παρασκευή, 11 Οκτ.
23oC Αθήνα

Βαρύς ο απολογισμός του κορονοϊού στην Αφρική: Το ποσοστό θανάτων υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο

Βαρύς ο απολογισμός του κορονοϊού στην Αφρική: Το ποσοστό θανάτων υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Το ποσοστό θνητότητας κρουσμάτων κορονοϊού στην Αφρική βρίσκεται στο 2,5%, υψηλότερα από το παγκόσμιο επίπεδο του 2,2%, μια τάση που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς. Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη (21/1) ο αρμόδιος οργανισμός για τον έλεγχο της ασθένειας στην αφρικανική ήπειρο.

Σε προηγούμενη φάση της πανδημίας, το ποσοστό θανάτων στην Αφρική ήταν κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Τζον Νκενγκασόνγκ, επικεφαλής των Αφρικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νόσων (CDC). «Το ποσοστό θνητότητας κρουσμάτων αρχίζει να είναι πολύ ανησυχητικό και μας προβληματίζει όλους», δήλωσε.

Click4more: Κορονοϊός: Η Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη ίσως αχρηστεύσει τα εμβόλια! Μέχρι και 64 φορές πιο ανθεκτική

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυξάνεται ο αριθμός των αφρικανικών χωρών με ποσοστό θανάτων υψηλότερο από τον σημερινό παγκόσμιο μέσο όρο. Υπάρχουν 21 χώρες στην αφρικανική ήπειρο με ποσοστό θανάτων άνω του 3%, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και του Σουδάν.

Την τελευταία εβδομάδα, τα κρούσματα μειώθηκαν κατά σχεδόν 7% συγκριτικά με μία εβδομάδα νωρίτερα ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 10%, σύμφωνα με τα στοιχεία του αφρικανικού CDC. Η Αφρική έχει καταγράψει 3,3 εκατ. κρούσματα κορονοϊού και 81.000 θανάτους έως σήμερα, σύμφωνα με το κέντρο αύτο.

Η αφρικανική ήπειρος ανακοίνωσε 207.000 νέα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα, με τη Νότια Αφρική μόνο να καταγράφει τα 100.000 από αυτά τα νέα περιστατικά, δήλωσε ο Νκενγκασόνγκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις