Σάββατο, 20 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Βρετανία: Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα έκαναν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Βρετανία: Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα έκαναν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έκαναν ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγος του Καμίλα. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου και η Δούκισσα της Κορνουάλης, σύμφωνα με την Daily Mail, πιθανόν εμβολιάστηκαν από την γιατρό της βασιλικής οικογένειας στο σπίτι τους. 

Ο 72χρονος Κάρολος ακολούθησε το παράδειγμα της μητέρας του, της 94χρονης βασίλισσας Ελισάβετ και του 99χρονου συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου, που έκαναν το εμβόλιο τον Ιανουάριο, και έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου που πλέον χορηγείται σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη Βρετανία. Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγος του Καμίλα, πιθανόν να έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Δούκας του Εδιμβούργου. Χωρίς ωστόσο αυτό να έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής. 

«Ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης έκαναν τα πρώτα τους εμβόλια κατά της COVID-19», ανέφερε το Κλάρενς Χάουζ σε σύντομη ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίζει πότε ακριβώς εμβολιάστηκε ο Κάρολος και η 73χρονη Καμίλα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο 72χρονος πρίγκιπας και η 73χρονη σύζυγος του βρίσκονται στην  οικογενειακή τους κατοικία νοτιοδυτικά του Tetbury στο Gloucestershire. Αν και η Δούκισσα πρόσφατα βρέθηκε και στο σπίτι της στο Wiltshire.

 

Ο πρίγκιπας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας πέρυσι τον Μάρτιο αλλά δήλωσε πως ήταν τυχερός καθώς εμφάνισε μόνο σχετικά ήπια συμπτώματα και η υγεία του αποκαταστάθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Κάρολος είχε εκφράσει την επιθυμία του να εμβολιαστεί και είχε δηλώσει πως τόσο αυτός, όσο και η σύζυγός του θα περιμένουν να κληθούν μαζί με τους υπόλοιπους συμπολίτες τους που ανήκουν στους άνω των 70 ετών.

Συνήθως η βασιλική οικογένεια αρνείται να δημοσιεύσει λεπτομέρειες για τέτοια ζητήματα υγείας, λέγοντας ότι αποτελούν προσωπικό ζήτημα, ωστόσο ο Κάρολος και η Καμίλα αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν τον εμβολιασμό τους προκειμένου να αποφύγουν τις όποιες εικασίες.

Με πληροφορίες από Daily Mail και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις