Σάββατο, 17 Αυγ.
29oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στη Λεωφόρο για να νικήσει και τον «αιώνιο»

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στη Λεωφόρο για να νικήσει και τον «αιώνιο»
Intime.gr

Ακάθεκτος προς τον τίτλο στη Superleague θέλει να συνεχίσει ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον «αιώνιο» του αντίπαλο, Παναθηναϊκό, στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος (19:30, NewsIt.gr, NOVASPORTS 1).

Είναι ένα από τα τελευταία «μεγάλα» εμπόδια που του απομένουν πριν την αήττητη ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Superleague. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό και θέλει να περάσει και αυτή την «πίστα», λίγο πριν δώσει τον πρώτο του αγώνα με την Αϊντχόφεν, για τους «32» του Europa League.

Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στα 23 τελευταία ματς για το πρωτάθλημα, μετά  την ήττα του στο Νέο Φάληρο από τον ΠΑΟΚ στα περσινά πλέι οφ, στις 12 Ιουλίου 2020.

Μετρώντας πέντε νίκες στη σειρά στη Superleague, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αποσπάστηκε ακόμα περισσότερο από τις υπόλοιπες ομάδες, 15  και 17 βαθμούς από τον δεύτερο Άρη και τους τρίτους της κατάταξης (ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) αντίστοιχα. Έχει 20 νίκες και τρεις ισοπαλίες σε αυτά, βάζοντας γκολ σε όλα

Το Νοέμβριο ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0, για να συμπληρώσει οκτώ αγώνες χωρίς ήττα από τον Παναθηναϊκό. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί 36 χρόνια, όταν από το 1980 ως το 1985 οι Πειραιώτες δεν είχαν ηττηθεί σε 11 διαδοχικά ντέρμπι πρωταθλήματος με το «τριφύλλι», που είναι και ρεκόρ.

Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε 33 αγώνες εκτός έδρας χωρίς ήττα. Είναι πλέον πάνω από δύο χρόνια αήττητος μακριά από το «Καραϊσκάκης» (έχασε για τελευταία φορά, στις 10 Φεβρουαρίου 2019 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ).

Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε τον Εμβιλά να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και –αν και τον έβαλε στην ερυθρόλευκη αποστολή- δεν αναμένεται να τον χρησιμοποιήσει, προκειμένου να είναι έτοιμος για το ματς με την Αϊντχόφεν.

Παράλληλα, βασικός αναμένεται να ξεκινήσει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Παρότι ο Πορτογάλος τεχνικός σκόπευε να ενσωματώσει σταδιακά τον 32χρονο στόπερ, οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί φαίνεται πως θα βάλουν τον έμπειρο αμυντικό βασικό στο ντέρμπι. Να θυμίσουμε ότι κόντρα στη Αϊντχόφεν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Σεμέδο, ενώ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι τραυματίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος στο οποίο αγωνίστηκε ο Παπασταθόπουλος με τη φανέλα της ΑΕΚ, πριν αναχωρήσει για την Ιταλία, ήταν κόντρα στον Παναθηναϊκό. Στις 14/5/2008 για τα πλέι οφ της Superleague (1-1).

Με σύστημα 4-3-3 ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί στη Λεωφόρο με τους: Σα, Ανδρούτσο, Σεμέδο, Σωκράτη, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Ελ Αραμπί.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις