Κόσμος

Ισπανία – κορονοϊός: Μόλις το 2% των πολιτών έχουν αρνηθεί να κάνει το εμβόλιο

Μόλις το 2% των πολιτών στην Ισπανία έχουν αρνηθεί να κάνουν το εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό.

Σε αυτό τον αριθμό περιλαμβάνονται και άνθρωποι οι οποίοι απέφυγαν τον εμβολιασμό για ιατρικούς λόγους, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας , την ώρα που οι μολύνσεις στην Ισπανία συνεχίζουν να μειώνονται.

«Πρόκειται για πραγματικά θετικά δεδομένα», εξήγησε η Σίλβια Καλθόν, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Αυτό δείχνει ότι όλη η ισπανική κοινωνία δέχεται και εμπιστεύεται τον εμβολιασμό», πρόσθεσε.

Μέχρι χθες, συνολικά 45.611 άνθρωποι είχαν επιλέξει να μην κάνουν το εμβόλιο, ενώ 2,1 εκατομμύρια το έκαναν. Περίπου 1,2 εκατομμύρια έχουν ήδη λάβει και τις δύο δόσεις. Στους εμβολιασθέντες περιλαμβάνονται υγειονομικοί υπάλληλοι, ένοικοι και εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας και άτομα άνω των 80 ετών.

Σήμερα, η επίπτωση των 14 τελευταίων ημερών είχε πέσει στα 206 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, ενώ στα τέλη Ιανουαρίου ήταν στα 900/100.000. Λόγω αυτής της μεγάλης μείωσης, οι αρχές εξετάζουν την πιθανότητα να άρουν ορισμένους περιορισμούς τις επόμενες ημέρες, μολονότι η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει σχετικά υψηλή.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλα 9.568 κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 3,18 εκατομμύρια. Οι νεκροί από την Covid-19 ανέρχονται σε 68.468.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «ιδιαίτερο» και πολυτελές τελευταίο γεύμα θανατοποινίτη που εκτελέστηκε με τουφέκι στη Νότια Καρολίνα
Ο Μαχντί κλήθηκε να επιλέξει τον τρόπο θανάτωσής του ανάμεσα στην ηλεκτρική καρέκλα, τη θανατηφόρα ένεση και το εκτελεστικό απόσπασμα, και επέλεξε «την λιγότερο επίπονη μέθοδο εκτέλεσης»
Ο Mikal Mahdi 1
Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει συμμάχους στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα - Ανάλυση του CNN
«Για τον Αμερικανό πρόεδρο, η προσπάθεια να διαμορφώσει ένα αξιόπιστο διεθνές μέτωπο ενάντια στο Πεκίνο ίσως αποδειχθεί η πιο δύσκολη αποστολή της δεύτερης θητείας του» τονίζει το αμερικανικό δίκτυο
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε υπουργικό συμβούλιο στον Λευκό Οίκο 2