Κόσμος

Yπόθεση Μαντλίν: Νέα στοιχεία για τον Γερμανό παιδόφιλο 

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο οποίος είναι ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν Μακάν. Ο Γερμανό παιδόφιλος, όπως έγινε γνωστό, συνήθιζε να κλέβει «από ξενοδοχεία και παραθεριστικά σπίτια».

Η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε από το ξενοδοχείο όπου διέμενε με την οικογένειά της στην Πορτογαλία το 2007. Η υπόθεσή της είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ και οι έρευνες μετά από 13 χρόνια δεν είχαν αποδώσει καρπούς.

Εξέλιξη είχαμε τον Ιούνιο του 2020, όταν οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ένας Γερμανός θεωρείται ύποπτος. Πρόκειται για τον 43χρονο Christian Brueckner, ο οποίος σύμφωνα με το CBS αποκάλυψε μεθυσμένος το 2017 σε έναν φίλο του ότι έχει πληροφορίες για τη μικρή Μαντλίν.

Εκείνος πήγε στη γερμανική αστυνομία, κι έτσι ξεκίνησε η έρευνα εναντίον του. «Ο Christian B. είναι ένας εγκληματίας που έκανε πολλά οικονομικά εγκλήματα, όπως διαρρήξεις και διακίνηση ναρκωτικών», είπε ο εγκληματολόγος Mark Hofmann στο CBS, «έχει όμως και μια πιο σκοτεινή πλευρά, μετακινούνταν από δουλειά σε δουλειά, από έγκλημα σε έγκλημα».

«Πήγαινε από δουλειά σε δουλειά. Πήγαινε από το ένα έγκλημα στο άλλο. Έμενε σε ένα σπίτι που βρισκόταν ένα μίλι μακριά από τον τόπο του εγκλήματος. Ήταν γνωστό ότι ο Μπρίκνερ διέπραττε κλοπές σε ξενοδοχεία», πρόσθεσε.

Λίγο μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση έφυγε από την Πορτογαλία και επέστρεψε στη Γερμανία.

Ο Γερμανός εισαγγελέας Hans Christian Wolters είχε επιβεβαιώσει ότι σήμα από το κινητό τηλέφωνο του Μπρίκνερ εξέπεμπε κοντά από το σημείο όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν και πως οι ερευνητές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν ο Μπρίκνερ ήταν το άτομο που χρησιμοποιούσε το τηλέφωνο.

Ο Hans Christian Wolters μιλώντας στο CBS είπε ότι οι ερευνητές πρέπει να εντοπίσουν και να επικοινωνήσουν με το άτομο που μίλησε με τον βασικό ύποπτο το βράδυ της εξαφάνισης της Μαντλίν. «Είναι πιθανόν το μοναδικό άτομο που μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο Κρίστιαν Μπρίκνερ χρησιμοποιούσε το συγκεκριμένο νούμερο. Αυτό θα μπορούσε να είναι η απόδειξη ότι ο Κρίστιαν Μπρίκνερ βρισκόταν στον τόπο του εγκλήματος».

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από CBS και FOXNews

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Γιακούζα, το μεγαλύτερο εγκληματικό «συνδικάτο» στην Ιαπωνία, υπόσχεται να βάλει τέλος στις συρράξεις
Τρία στελέχη της Yamaguchi-gumi, της μεγαλύτερης «πτέρυγας» της Γιακούζα, δεσμεύθηκαν με επιστολή προς τις αστυνομικές αρχές ότι θα σταματήσουν τις αιματηρές συγκρούσεις
Τα τατουάζ αποτελούν σήμα κατατεθέν κάθε Ιάπωνα γκάνγκστερ ή «γιακούζα»
Ο Ντόναλντ Τραμπ κόβει επιδόματα σε 6.000 Λατινοαμερικανούς μετανάστες δηλώνοντάς τους «πεθαμένους»
Μετανάστες είναι δηλωμένοι ως πεθαμένοι, χάνουν αυτομάτως τα δικαιώματά τους σε οποιοδήποτε επίδομα, σε ασφαλιστική υπόσταση και τελικά στην ίδια την ύπαρξή τους στις ΗΠΑ
Απελαθέντες μετανάστες