Ελλάδα

Πέθανε ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος

Σοκ προκαλεί η είδηση πως σε ηλικία μόλις 61 ετών, πέθανε τα ξημερώματα της Πέμπτης (11.03.2021) ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος.

Η θλιβερή είδηση για το θάνατο του Θεόφιλου Βανδώρου έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook ο φίλος του Βασίλης Σπυρόπουλος, μουσικός και συνιδρυτής του θρυλικού συγκροτήματος «Σπυριδούλα».

«Έφυγε σήμερα από την ζωή ο αδερφικός φίλος και σύντροφος Θεόφιλος Βανδώρος. RIP φίλε» έγραψε ο Βασίλης Σπυρόπουλος.

 

Ο Θεόφιλος Βανδώρος έγινε ευρέως γνωστός από την τηλεοπτική σειρά τον 90’s «Τμήμα Ηθών», με τα μακριά του μαλλιά και η πλούσια κοτσίδα του να προκαλούν τότε αίσθηση

Είναι γιος του, επίσης ηθοποιού, Νίκου Βανδώρου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Έζησε 10 χρόνια στο Παρίσι, όπου γνώρισε τον σπουδαίο Κορνήλιο Καστοριάδη και τον Ανδρέα Βουτσινά. Στη Γαλλία έκανε και τις πρώτες του δουλειές.

Όταν γύρισε στην Ελλάδα έπαιξε στο «Τμήμα Ηθών» αλλά και σειρές όπως η «Λάμψη» και οι «Φιλοδοξίες».

Είναι σημαντική παρουσία και στο θέατρο και συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις, παίζοντας σε αρχαία δράματα, κλασικά και σύγχρονα έργα, μεταξύ αυτών ο «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα, η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, η «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη κ.α.

Ο Θεόφιλος Βανδώρος ήταν λάτρης της ροκ μουσικής, έπαιζε μπάσο και κιθάρα και κάποια στιγμή είχε φτιάξει κι ένα μουσικό συγκρότημα και έκαναν live σε διάφορα γνωστά στέκια της Αθήνας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί 25% έως το έτος 2070 – Οι συνέπειες της δημογραφικής κρίσης και οι πιθανές λύσεις
«Αν η νέα γενιά αποφασίσει ότι δεν θέλει να κάνει παιδιά, η σύνταξη στο μέλλον θα είναι μηδέν», η δραματική επισήμανση του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνου Τσακλόγλου
Κίνηση στο κέντρο της Αθήνας 2
Πρώην ποδοσφαιριστής διακινούσε την κοκαΐνη που εντοπίστηκε σε κοντέινερ με μπανάνες – Τα «μπλουζάκια» και οι διάλογοι των συναλλαγών
Από τις χειρόγραφες σημειώσεις του πρώην ποδοσφαιριστή με παραγγελίες και τις συνομιλίες των μελών του κυκλώματος, αποκαλύπτεται ότι η πελατεία αποτελούνταν από ποδοσφαιριστές και γνωστούς ηθοποιούς
Το φορτίο κοκαΐνης που κατασχέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά