Κόσμος

Εμβόλιο Sputnik V: Η Ρωσία συμφώνησε με 4 ευρωπαϊκές χώρες για την παραγωγή του

Κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήρθαν σε συμφωνία με τη Ρωσία για παραγωγή των εμβολίων του Sputnik V κατά του κορονοϊού. Πρόκειται για την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Γερμανία. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Ταμείου άμεσων επενδύσεων (RDIF), έχουν συναφθεί συμφωνίες παραγωγής του εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V «με εταιρείες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας», εν αναμονή της έγκρισής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Υπάρχουν αυτήν τη στιγμή κι άλλες συζητήσεις σε εξέλιξη προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή εντός της ΕΕ. Αυτό θα επιτρέψει να αρχίσουμε να προμηθεύουμε την ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά με το Sputnik-V μετά την έγκρισή του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων», επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου ο επικεφαλής του Ταμείου Κίριλ Ντμίτριεφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπούσε την Ελλάδα και οι απόψεις του ενοχλούσαν» λέει ο πάτερ Τζούλιο για τον Ποντίφικα
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πάπας Φραγκίσκος