Κόσμος

ΗΠΑ: Μέτρα κατά της ένοπλης βίας σχεδιάζει ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξετάζει σειρά εκτελεστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας που ασκείται με τη χρήση όπλου εκτός από νομοθετικές προτάσεις, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

«Σίγουρα εξετάζουμε μια σειρά μοχλών πίεσης», ανέφερε η Ψάκι, επί του προεδρικού αεροσκάφους, στην πτήση που μεταφέρει τον Μπάιντεν στο Κολόμπους του Οχάιο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι εκτελεστικές ενέργειες που μπορεί να αναλάβει αμέσως ο Μπάιντεν περιλαμβάνουν την απομάκρυνση από την αγορά μη ανιχνεύσιμων όπλων, την ενίσχυση των ελέγχων ιστορικού και τη χορήγηση χρημάτων σε τοπικές αρχές για την καταπολέμηση της ένοπλης βίας, δήλωσε η Σάνον Ουάτς, ιδρύτρια της οργάνωσης Moms Demand Action for Gun Sense, που πιέζει για αυστηρότερους νόμους κατά της οπλοκατοχής.

Η Ψάκι είπε στους δημοσιογράφους να μην περιμένουν οποιεσδήποτε άμεσες ενέργειες. «Δεν θα περίμενα μια νέα πρόταση να προωθηθεί σε λιγότερο από 24 ώρες», ανέφερε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο «πόλεμος» Τραμπ με το Χάρβαρντ, το «πάγωμα» χρηματοδότησης 2,2 δισ. δολαρίων και η απάντηση του Πανεπιστημίου: «Δεν παραδίδουμε την ανεξαρτησία μας»
«Καμία κυβέρνηση, οποιονδήποτε και αν είναι το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία, δεν πρέπει να υπαγορεύει στα ιδιωτικά πανεπιστήμια τι πρέπει να διδάσκουν, ποιους μπορούν να εγγράφουν»
Στιγμιότυπο από διαμαρτυρία στο Κέιμπριτζ 1