Πολιτική

Νέα έρευνα για τις καταγγελίες Κοντονή για το αδίκημα της δωροδοκίας

Ερευνώνται ξανά από τη Δικαιοσύνη, οι καταγγελίες, του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, σχετικά, με την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα , που ψηφίστηκε επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας αποφάσισε να ανασύρει από το αρχείο, τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για το ζήτημα της δωροδοκίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να εξεταστεί τις επόμενες ημέρες ως μάρτυρας ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, καταθέτοντας για την υπόθεση αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι η δικαιοσύνη είχε παρέμβει με βάση τις δηλώσεις του Στ.Κοντονή και είχε διαταχθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των σοβαρών καταγγελιών που είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Η δικογραφία η οποία είχε σχηματιστεί στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών τέθηκε στο αρχείο με την έγκριση του εισαγγελέα εφετών.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της έρευνας ο Στ. Κοντονής δεν είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας. Ωστόσο με βάση νεώτερες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης η υπόθεση επανέρχεται στο δικαστικό προσκήνιο.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος: 6 πολιτικές + 4 προτεραιότητες για τα άτομα με αυτισμό
«Εργαζόμαστε για να φτάσουμε σε εκείνη τη μέρα που κάθε άνθρωπος με αναπηρία θα είναι ορατός, θα μπορεί να βρίσκεται στο σχολείο, στην κοινότητα, στην κοινωνία, χωρίς να χρειάζεται να απολογείται για το ποιος είναι» λέει ο υπουργός Επικρατείας
Ο Άκης Σκέρτσος
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Σταδιακά, ο μόνος αριθμός που θα πρέπει να γνωρίζουμε θα είναι ο προσωπικός αριθμός»
«Όσοι έχουν βγάλει νέες ταυτότητες, δεν θα χρειαστεί να ξαναβγάλουν, είτε έχουν είτε δεν έχουν προσωπικό αριθμό. Στην αρχή θα αναγράφεται στην ταυτότητα για να τον θυμόμαστε», εξήγησε ο υπουργός Διακυβέρνησης
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή