Κόσμος

Σχολιαστής στο Fox News ο Μάικ Πομπέο

Κανείς δεν χάνετε. Ειδικά αν πρόκειται για έναν πρώην κορυφαίο υπουργό όπως ο Μάικ Πομπέο, που πλέον αρχίζει καριέρα στην… τηλεόραση, που αλλού, στο Fox News.

Ο ως πριν από λίγους μήνες υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κι ένας άνθρωπος που κατάφερε να μην… απολυθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Μάικ Πομπέο προσλήφθηκε από το Fox News και είναι πλέον «συνεργάτης» του, ανακοίνωσε την Πέμπτη (08.04.2021) το τηλεοπτικό δίκτυο που προτιμά μεγάλο μέρος του συντηρητικού ακροατηρίου στις ΗΠΑ.

«Έχω την πρόθεση να δίνω στους τηλεθεατές μια ειλικρινή και άμεση ματιά στη γεωπολιτική, στις διεθνείς σχέσεις και τις πολιτικές (σ.σ. που συνοψίζει η φράση) “Πρώτα η Αμερική”, που επέτρεψαν να χαραχθεί ο δρόμος προς την ευημερία και την ασφάλεια χωρίς προηγούμενο στις ΗΠΑ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μάικ Πομπέο.

Ο πρώην επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι «μια από τις πλέον γνωστές και σεβάσμιες φωνές (…) όσον αφορά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας», ανέφερε από την πλευρά της με ικανοποίηση η Σουζάν Σκοτ, η επικεφαλής του δικτύου.

Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ από τον Απρίλιο του 2018 ως τον Ιανουάριο, ο Μάικ Πομπέο ήταν προηγουμένως ο διευθυντής της CIA. Ορισμένοι θεωρούν πως εποφθαλμιά τον Λευκό Οίκο, ότι θα είναι υποψήφιος ήδη στις εκλογές του 2024.

Click4more Επιμένει ο Πομπέο: Ο κορονοϊός προέκυψε από εργαστήριο στην Κίνα

Ο Μάικ Πομπέο ένωσε πρόσφατα τη φωνή του με εκείνους που καλούν να γίνει μποϊκοτάζ των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, ενώ υποστήριξε πως η έκθεση των ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την προέλευση του νέου κορονοϊού αποτελούσε «μασκαράτα» και μέρος «της εκστρατείας παραπληροφόρησης» που διεξάγουν, κατ’ αυτόν, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας και ο ΠΟΥ.

Υπήρξε η αιχμή του δόρατος στη σύγκρουση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ με την Κίνα.

Το «γεράκι» της αμερικανικής ελίτ παρέμεινε πιστός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ ως το τέλος και, όπως ακριβώς και ο πρώην πρόεδρος, δεν δίσταζε να δείξει ανοικτά την περιφρόνησή του προς κάποια ΜΜΕ.

Τον Μάρτιο το Fox News προσέλαβε επίσης τη Λάρα Τραμπ, νύφη του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου και σύμβουλο της ομάδας του στην πρόσφατη προεκλογική εκστρατεία του.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Δανία σηκώνει το γάντι και απαντά στις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς από τη Γροιλανδία - «Δεν απευθύνονται έτσι σε συμμάχους»
«Η Δανία δεν έκανε καλή δουλειά για τον λαό της Γροιλανδίας» είπε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Δανού πρωθυπουργού
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς στη Γροιλανδία
Απελπισία στα χαλάσματα μετά τον φονικό σεισμό στη Μιανμάρ - Σοκαριστικό βίντεο με μαίες που προσπαθούν να σώσουν νεογέννητα
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα» λέει 25χρονος που προσπάθησε να σώσει τη γιαγιά του και τους θείους του από γκρεμισμένο κτήριο - Η στιγμή που γυναίκα γεννά στον δρόμο
Σωστικά συνεργεία στα συντρίμμια κτιρίου στη Μπανγκόκ
Η στιγμή που τα νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στην Κίνα λόγω του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Συγκλονιστικό βίντεο
Οι κάτοικοι στη Γιουνάν της Κίνας, στα σύνορα με τη Μιανμάρ, έζησαν εφιαλτικές στιγμές όταν εξαιτίας του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ ξεχείλισαν το νερό της πισίνας σε ταράτσα κτιρίου
Νερά πισίνας σαρώνουν πεζούς στη Γιουνάν της Κίνας μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ
«Και η Ελλάδα κινδυνεύει από σεισμούς όπως αυτός στη Μιανμάρ» λέει ο Άκης Τσελέντης
«Ακόμα και μακρινοί σεισμοί μεγέθους 7,5 έως 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μπορούν να επηρεάσουν στην Ελλάδα τα πολύ ψηλά κτίρια, μεγάλες γέφυρες, αγωγούς παροχής φυσικού αερίου και ανεμογενήτριες»
Διασώστες στα συντρίμμια κτιρίου μετά τον σεισμό στη Μιανμάρ