Κυριακή, 18 Αυγ.
35oC Αθήνα

«Πρόβες» πολέμου στη Μαύρη Θάλασσα – Ασκήσεις το ρωσικό ναυτικό, στέλνουν δυο πλοία οι ΗΠΑ

«Πρόβες» πολέμου στη Μαύρη Θάλασσα – Ασκήσεις το ρωσικό ναυτικό, στέλνουν δυο πλοία οι ΗΠΑ
photo Reuters

Εντείνεται η ένταση στη Μαύρη Θάλασσα με το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας να ξεκινά σήμερα στρατιωτικές ασκήσεις.

Οι ασκήσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού αποφασίσθηκαν εν όψει του κατάπλου δύο πλοίων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα.

Στις ασκήσεις συμμετέχουν πλοία επιφανείας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που εδρεύει στην Κριμαία, καθώς και αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Click4more: Μυρίζει Μπαρούτι στη Μαύρη Θάλασσα – Δυο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στην περιοχή

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων οι ασκήσεις περιλαμβάνουν επίθεση κατά στόχων επιφανείας και αέρος.

Στην περιοχή αναμένονται δυο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ καθώς τόσο το ΝΑΤΟ όσο και η Ουάσινγκτον έχουν σημάνει συναγερμό για την ευρείας κλίμακας ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας και την Κριμαία.

Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει ότι τα αμερικανικά πολεμικά πλοία πρέπει να μείνουν μακριά από την Κριμαία «για το καλό τους», χαρακτηρίζοντας την ανάπτυξή τους στην Μαύρη Θάλασσα «πρόκληση» που θέλει «να δοκιμάσει τα ρωσικά νεύρα».

Οι ΗΠΑ είχαν κάνει γνωστό στην Τουρκία πως δυο αμερικανικά πολεμικά πλοία θα περάσουν από τα Στενά και θα αναπτυχθούν στη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τις 4 Μαΐου.

«Ειδοποίηση μας εστάλη πριν από 15 ημέρες μέσω των διπλωματικών διαύλων ότι δύο πολεμικά πλοία των Ηνωμένων Πολιτειών θα πλεύσουν προς την Μαύρη Θάλασσα σύμφωνα με τους όρους της Συνθήκης του Μοντρέ. Τα πλοία θα παραμείνουν σην Μαύρη Θαλασσα μέχρι τις 4 Μαΐου», είχε ανακοινώσει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις