Πέμπτη, 18 Ιουλ.
34oC Αθήνα

ESL: Το «πραξικόπημα» δεν περνάει – Επίσημη αποχώρηση της Μάντσεστερ Σίτι

ESL: Το «πραξικόπημα» δεν περνάει – Επίσημη αποχώρηση της Μάντσεστερ Σίτι
Reuters

Το.. τσουνάμι αποχωρήσεων από τους 12 της European Super League φέρνει το τέλος της διοργάνωσης, ελάχιστα μετά τη γέννηση της.  Αποχώρησε και επίσημα η Μάντσεστερ Σίτι.

Η… ιστορία της European Super League «στρίμωξε» απίστευτα την UEFA, προκάλεσε «σεισμό» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά εξελίσσεται σε απίστευτο φιάσκο.

Η ESL όχι μόνο δεν κατάφερε να ενώσει τους φιλάθλους των 12 ομάδων, αλλά αποχαιρετά σιγά σιγά τα μέλη της, αφού οι «αποστάτες» πηδάνε από το… καράβι.

Δύο 24ωρα από την ανακοίνωση των 12 κορυφαίων κλαμπ για τη δημιουργία της European Super League και είναι πάρα πολύ πιθανό το εγχείρημα αυτό να μην προχωρήσει!

Οι αντιδράσεις των οπαδών των ομάδων, αλλά και των UEFA/FIFA ανάγκασε τις ομάδες να κάνουν… δεύτερες σκέψεις.

Click4more: European Super League: Διαλύεται σαν «χάρτινος πύργος» – Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

Όπως μετέδωσαν τα βρετανικά ΜΜΕ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχωρούν από τους «12», , ενώ με δήλωσή του ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζουάν Λσπόρτα, τόνισε ότι ο σύλλογος ανήκει στα μέλη του και θέτει το θέμα σε ψηφοφορία. Σε αποχώρηση οδεύει και η Ατλέτικο Mαδρίτης.

Την αποχώρησή της από το European Super League έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσή της η Μάντσεστερ Σίτι, ούσα η πρώτη ομάδα που το επισημοποιεί.

«Η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαιώνει πως έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποχωρήσει από το European Super League», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι -υπό το βάρος αυτών των εξελίξεων- τα μέλη της ESL συγκάλεσαν έκτακτη τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να συζητηθούν οι κινήσεις που θ΄ ακολουθηθούν. Μάλιστα, δεν είναι απίθανο να μπει ακόμα και οριστικό τέλος στη συγκεκριμένη προσπάθεια.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις