Δευτέρα, 22 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Mytilineos: Μεγάλες ενεργειακές συμφωνίες σε Ισπανία και Χιλή

Mytilineos:  Μεγάλες ενεργειακές συμφωνίες σε Ισπανία και Χιλή

Στην ανάληψη νέου έργου για τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) φωτοβολταϊκού πάρκου 28 MW στην Ισπανία,  με την Ellomay Solar S.L.U, θυγατρική της Ellomay Capital Ltd, προχώρησε ο όμιλος Mytilineos, ενώ παράλληλα ανακοινώνει και μία επιπλέον EPC συμφωνία με την EnfraGen, για 10 έργα 12,5 MWp στη Χιλή.

Όσον αφορά την Ισπανία, πρόκειται για τη δεύτερη σύμβαση της Mytilineos με την Ellomay Solar, καθώς έχει ήδη ολοκληρωθεί το φωτοβολταϊκό έργο μεγάλης κλίμακας «Talasol», με εγκατεστημένη δυναμικότητα 300 MWp στο δήμο Talaván, Cáceres της Ισπανίας. Η μονάδα, Talasol, που ενεργοποιήθηκε τον Ιανουάριο, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα που κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη το προηγούμενο έτος.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο με την Ellomay Solar

Όσον αφορά στο νέο φωτοβολταϊκό πάρκο, που πρόκειται να κατασκευαστεί, συμπληρωματικά με τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC), στη σύμβαση περιλαμβάνονται ακόμη,  οι βοηθητικές εγκαταστάσεις για την έγχυση ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο, καθώς και η παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης (O & M) για δύο έτη.

Ο Τομέας Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες, βάσει της συμφωνίας, εντός 9 μηνών από την παραλαβή της Ειδοποίησης Έναρξης Εργασιών (Notice to Proceed).

Οι πρώτες εργασίες ξεκίνησαν την 1η Μαρτίου 2021 και η Ειδοποίηση Έναρξης Εργασιών αναμένεται να παρασχεθεί κατά τη διάρκεια του Μαΐου 2021. Η συμφωνία προβλέπει ένα σταθερό και κατ’ αποκοπή ποσό ύψους €15.32 εκατ. για την πλήρη εκτέλεση των έργων, όπως ορίζονται.

Τα νέα ενεργειακά έργα στη Χιλή

Σχετικά με την EPC συμφωνία που υπεγράφη με την EnfraGen, LLC (“EnfraGen”), αφορά 10 έργα 12,5 MWp το κάθε ένα (συνολικής δυναμικότητας 125MWp).

Όλα τα έργα βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα της Χιλής και πρόκειται να κατασκευαστούν σε δύο φάσεις, ξεκινώντας από τα τέλη Απριλίου, έως τα τέλη Ιουνίου του 2021. Τα 10 αυτά έργα αναμένεται να διασυνδεθούν με το Δίκτυο έως τον Ιανουάριο του 2022. Για το έργο αυτό, ο Τομέας RSD  συνεργάζεται με την Elector S.A. Η σύμβαση ανέρχεται σε $76,8 εκατ.

Ο Τομέας RSD της MYTILINEOS έχει ήδη εδραιωθεί στη Χιλή, έχοντας υλοποιήσει σημαντικά και απαιτητικά έργα και συνεχίζει να επεκτείνεται στην αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Αυτές οι νέες συμφωνίες αποδεικνύουν ότι ο Τομέας RSD αναγνωρίζεται  παγκοσμίως ως προτιμώμενος EPC ανάδοχος και συνεργάτης μεγάλων διεθνών εταιρειών ενέργειας.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις