Πολιτική

ΚΚΕ: Ε.Ε και κυβέρνηση βαφτίζουν «αλληλεγγύη» την καταστολή και τις απελάσεις μεταναστών

Στη συζήτηση για τους «Πρόσφατους θανάτους στη Μεσόγειο και έρευνα και διάσωση στη θάλασσα» στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, ανέδειξε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «τον αντιδραστικό χαρακτήρα του νέου “Συμφώνου για το ‘Ασυλο και τη Μετανάστευση”, που ενισχύει την πολιτική εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στα κράτη πρώτης εισόδου».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία του ανέφερε ότι «Με το νέο αντιδραστικό «Σύμφωνο για το ‘Ασυλο και τη Μετανάστευση» η ΕΕ κι η κυβέρνηση της ΝΔ προκλητικά βαφτίζουν «αλληλεγγύη» το διαμοιρασμό της καταστολής και των απελάσεων στα κράτη-μέλη. Ενισχύεται η πολιτική εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στα κράτη πρώτης εισόδου, ενσωματώνοντας κι επεκτείνοντας την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, αφήνοντας άθικτο τον Κανονισμό του Δουβλίνου, που προμηνύει νέες Μόριες, κλειστές φυλακές, τις οποίες καταδικάζουν με τον αγώνα διαρκείας τους οι νησιώτες, νέες δοκιμασίες και βάσανα για πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι επαναπροωθήσεις με την εμπλοκή της Frontex, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή προσφύγων και μεταναστών, προκαλούν ερωτηματικά που δεν απαντώνται από το μπαλάκι ευθυνών μεταξύ κυβέρνησης και Frontex, ούτε με «Ομάδες Εργασίας» δήθεν διόρθωσής της, ενώ η δράση της αναβαθμίζεται στρατιωτικά και παραβιάζει το κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κράτους να φυλά το ίδιο τα σύνορα του».

Και κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ: «Εδώ και τώρα να κλείσουν όλα τα ΚΥΤ και να μην φτιαχτούν άλλα. Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε ανθρώπινες δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα, προκειμένου με γρήγορες διαδικασίες να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους και να αιτηθούν άσυλο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Αναγνωρίστηκε η οικουμενικότητα και η συμβολή της
Με την ανακήρυξη της 9ης Φεβρουαρίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας» αναγνωρίζεται η παγκόσμια προσφορά της ελληνικής γλώσσας στην πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται συναυλίες στα Εξάρχεια» – Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ
«Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται συναυλίες σε μία περιοχή τόσο πυκνοκατοικημένη και ουσιαστικά χρησιμοποιείται από κάποιους ως ορμητήριο για επεισόδια», επισήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Το ΣτΕ ακύρωσε το πρόστιμο στη ΝΔ για τη διαρροή των email των αποδήμων – Παραμένουν όμως σε Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και δύο στελέχη της ΝΔ
Λόγω μη επαρκούς αιτιολογίας ακυρώθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, τα πρόστιμα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ που...
Συμβούλιο της Επικρατείας 7