Πολιτική

Ψηφίσθηκε το σχέδιο νόμου για την παραγωγή και εξαγωγή φαρμακευτικής κάνναβης

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της αρχής, των άρθρων και το σύνολό, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την «Παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%».

Μετά την ονομαστική ψηφοφορία επί της Αρχής, που ζήτησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από 158 βουλευτές, ενώ 33 βουλευτές το καταψήφισαν.

Από την ονομαστική ψηφοφορία απείχε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της απόφασής της να μην μετέχει σε ονομαστικές ψηφοφορίες όσο αυτές δεν είναι υποχρεωτικά αυτοπρόσωπες.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ ενώ δήλωσε πως θα ψήφιζε θετικά επί της Αρχής του νομοσχεδίου, απείχε της ονομαστικής ψηφοφορίας θεωρώντας ότι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλεί ονομαστικές ψηφοφορίες, αλλά εκείνο να μην μετέχει, ευτελίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Επί της Αρχής, το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, ενώ το καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ 25.

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν και τα άρθρα του νομοσχεδίου, οι τροπολογίες και στο σύνολό του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1