Πολιτική

Αυτός είναι ο νέος Πρόεδρος του ΣτΕ και η νέα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Επιλέχθηκαν ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου από το υπουργικό συμβούλιο.

Ειδικότερα, ο Δημήτριος Σκαλτσούνης θα  είναι για ένα έτος ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και η Μαρία Γεωργίου θα είναι για δυο χρόνια πρόεδρος του Αρείου Πάγου καθώς το υπουργικό συμβούλιο έκανε δεκτή την εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Ο κ. Σκαλτσούνης αποχωρεί από το δικαστικό σώμα, λόγω συμπλήρωσης του προβλεπομένου από το Σύνταγμα ανωτάτου ορίου ηλικίας  την 30η  Ιουνίου  2022 και η κυρία Γεωργίου αποχωρεί από το Ανώτατο  Πολιτικό και Ποινικό Δικαστήριο το 2023.

Οι δύο  νέοι πρόεδροι θα αναλάβουν τα  καθήκοντά τους μετά  την  λήξη του τρέχοντος δικαστικού έτους, δηλαδή  την 1η Ιουλίου 2021.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο ανομίας ούτε δυστοπία βίας» απαντά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στα «πυρά» της αντιπολίτευσης
«Διαλύσαμε πιάτσες εμπορίας ναρκωτικών, εξαρθρώσαμε σπείρες και τελικά παραδώσαμε τα Εξάρχεια στους κατοίκους, στους επαγγελματίες και στους επισκέπτες τους»
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΠΑΣΟΚ σε Χρυσοχοΐδη για απαγόρευση συναυλιών στα Εξάρχεια: «Ξεκάθαρη ομολογία αδυναμίας να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων και των περιουσιών τους»
«Αποδοχή αποτυχίας που δεν μπορεί να κρυφτεί από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα», χαρακτήρισε η Χαριλάου Τρικούπη τις αναφορές Χρυσοχοΐδη
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ