Ελλάδα

Ρίο: Μωράκι 23 ημερών νοσηλεύεται με κορονοϊό

Καλά είναι τα νέα για το 2 ετών κοριτσάκι από την Αμαλιάδα που νοσηλευτόταν στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο.

Το κοριτσάκι εμφάνισε βελτίωση στην κατάσταση της υγείας του τις τελευταίες ώρες.

Όπως εξηγεί στο tempo24.news ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής κ. Γαβριήλ Δημητρίου: “Ο πυρετός έπεσε και η μικρούλα θα συνεχίσει την αγωγή της στο σπίτι”.

Αυτή τη στιγμή στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών νοσηλεύονται 3 παιδιά τα οποία έχουν εντοπιστεί θετικά στον κορονοϊό.

Και τα 3 παιδιά έχουν διακομιστεί από άλλα νοσοκομεία: του Πύργου, το Καραμανδάνειο και το Νοσοκομείο Αγρινίου.

Μάλιστα, η τελευταία περίπτωση αφορά σε βρέφος μόλις 23 ημερών.

Και τα τρία παιδάκια μέχρι ώρας δεν έχουν εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα.

Την ίδια ώρα ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχει αύξηση στον αριθμό των παιδιών που διακομίζονται στο ΠΓΝΠ θετικά στον κορονοϊό.

Όπως εξηγεί ο κ. Δημητρίου: “Είχαμε να δούμε κρούσματα από τις αρχές του Ιουνίου, τόσο στην κλινική όσο και στα εξωτερικά ιατρεία. Όμως, δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες έφτασαν στο Ρίο 6 περιστατικά παιδιών που είναι θετικά στον κορονοϊό. Αυτό μας ανησυχεί γιατί δείχνει ότι έχει σημειωθεί διασπορά στην περιοχή.”

Η αύξηση στα κρούσματα σε τόσο μικρές ηλικίες προβληματίζει τους ιατρούς της Παιδιατρικής Κλινικής, αφού φοβούνται ότι όσο το καλοκαίρι προχωρά, τόσο περισσότερο θα αυξάνονται τα κρούσματα στα παιδιά.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Είδαμε δύο περίστροφα να μας σημαδεύουν» - Συγκλονίζει η σύζυγος του επιχειρηματία μετά την ληστεία του σπιτιού τους στον Άλιμο
«Από θαύμα ζούμε, ο ένας δράστης έλεγε στον άντρα μου ”μην πεις κακιά κουβέντα για εμάς θα σου κόψω και τα 4 δάχτυλα”» λέει η σύζυγος του επιχειρηματία
Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ
Μαρία Καρυστιανού: «Δεν υπάρχει όριο στην αλαζονεία και στην ασυδοσία της Κυβέρνησης» – Έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ
Στην αντεπίθεση η Μαρία Καρυστιανού μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το πόρισμα του ΕΔΟΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη και την παραίτηση Παπαγεωργίου...
Η Μαρία Καρυστιανού
Η Πολεμική Μοίρα «Γεράκι» είναι η ισχυρότερη της Πολεμικής Αεροπορίας - Εκπαίδευση νέων ιπτάμενων χειριστών Rafale
Ήδη 8 νέοι ιπτάμενοι έχουν αρχίσει να πετούν με Rafale και μάλιστα 4 από αυτούς προέρχονται από την πρώτη σειρά που ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στα νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346
Rafale