Ελλάδα

Φωτιά στο Τατόι: Παρανάλωμα το Κτήμα – Οι φλόγες «γλείφουν» το βασιλικό κοιμητήριο

Ο πύρινος όλεθρος που «εγκαταστάθηκε» στη Βόρεια Αττική μετά το πρωτοφανές κύμα καύσωνα, δεν παρέλειψε και το Κτήμα Τατοΐου, πλησιάζοντας το βασιλικό κοιμητήριο, εκεί που βρίσκονται και τα κοντέινερ με χιλιάδες πολύτιμα αντικείμενα. 

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες κάποια από αυτά τα πολύτιμα αντικείμενα, τα ιστορικά κειμήλια, μεταφέρθηκαν προληπτικά σε άλλους χώρους από την Πολιτική Προστασία.

Δείτε την στιγμή που οι φλόγες έφτασαν στο βασιλικό κοιμητήριο:

 

Η μάχη με τις φλόγες είναι άνιση, καθώς το παρθένο δάσος έχει μετατραπεί σε «δαδί» αφού τα πάντα είναι στεγνά από τις παρατεταμένα υψηλότατες θερμοκρασίες.

vasilika ktimata tatoi

vasilika ktimata tatoi

Γύρω στις 6 το απόγευμα μετέβησαν στο σημείο, απευθείας από την Αρχαία Ολυμπία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

tatoi

tatoi

tatoi


Πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται στον κεντρικό «κορμό» του κτήματος προκειμένου να αποτελέσουν ανάχωμα στις φλόγες.

vasilika ktimata tatoi

vasilika ktimata tatoi

vasilika ktimata tatoi

vasilika ktimata tatoi

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, βρέθηκε επίσης πριν από λίγο στη περιοχή και μιλώντας για την φωτιά εντός του Κτήματος Τατοΐου ανέφερε πως αυτή είναι ιδιαίτερα είναι εκτεταμένη και πως επιχειρούν όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να καταφέρουν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση να τιθασευτούν οι φλόγες στο Κτήμα Τατοΐου:

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θερμοκρασίες Ιουνίου μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Οι τελευταίοι εκδρομείς θα εγκαταλείψουν τις πόλεις με λιακάδα, με καλό καιρό η περιφορά του Επιταφίου, ενώ με ήλιο και ζέστη θα γίνει το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία την Κυριακή του Πάσχα
Εκκλησία στη Σαντορίνη 2