Κόσμος

Αφγανιστάν: Η Γαλλία ολοκλήρωσε τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού από τη Καμπούλ

Η Γαλλία ολοκλήρωσε το βράδυ της Παρασκευής τις αεροπορικές επιχειρήσεις της απεγκλωβισμού ανθρώπων, που απειλούνταν από τους Ταλιμπάν, από την Καμπούλ στο Παρίσι.

Παράλληλα η κυβέρνηση στη Γαλλία ανακοίνωσε πως θα διατηρήσει επαφές με τους Ταλιμπάν για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που διατρέχουν κίνδυνο θα μπορούν να φύγουν από το Αφγανιστάν.

«Η επιχείρηση Apagan, που ξεκίνησε στις 15 Αυγούστου κατόπιν αιτήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας, ολοκληρώθηκε σήμερα το βράδυ», ανακοίνωσε η Παρλί στο Twitter, διευκρινίζοντας ότι «σχεδόν 3.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 2.600 Αφγανών» μεταφέρθηκαν στην Γαλλία.

Συμπλήρωσε ότι το Παρίσι θα συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη προστασίας να φύγουν από το Αφγανιστάν.

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε μαζί με την υπουργό Άμυνας, ο Ζαν- Ιβ Λεντριάν, υπουργός Εξωτερικών, τόνισε πως το Παρίσι θα διατηρήσει επαφές με αξιωματούχους των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν μπορούν να εγκαταλείψουν τη χώρα τώρα που ολοκληρώθηκε η γαλλική επιχείρηση εκκένωσης.

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η γαλλική επιχείρηση για την απομάκρυνση ανθρώπων από το αεροδρόμιο της Καμπούλ έπρεπε να τελειώσει το βράδυ της Παρασκευής επειδή δεν ήταν εξασφαλισμένη η ασφάλεια και επειδή η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων ήταν ταχύτατη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκεχειρία στα χαρτιά: Οι αλληλοκατηγορίες Ρωσίας – Ουκρανίας για παραβάσεις και το «όχι» του Πούτιν για παράταση
Οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τις προσπάθειες μεσολάβησης για ειρήνη, εκτός εάν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις προόδου σύντομα, δήλωσαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών του Μάρκο Ρούμπιο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1