Τοπικά Νέα

Βόλος: Πίστευε ότι επενδύει σε bitcoin αλλά έκανε λάθος – Πώς έκαναν φτερά όλες οι οικονομίες του

Νέα απάτη με bitcoin με θύμα Βολιώτη, που, επενδύοντας στον ψηφιακό χρυσό, έχασε συνολικό ποσό 10.000 ευρώ. Οι περιπτώσεις των εξαπατήσεων με πρόσχημα τις επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα παίρνουν ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Μόλις τον περασμένο Μάιο διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για ανάλογη υπόθεση στον Βόλο με λεία ύψους 60.000 ευρώ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όλα άρχισαν μετά από τηλεφώνημα. Ο Βολιώτης δέχτηκε το καλοκαίρι κλήση στο κινητό του τηλέφωνο από άνδρα, που φαινόταν να τηλεφωνεί από τη Μεγάλη Βρετανία. Του μίλησε για επενδύσεις, που θα μπορούσε να κάνει με το κρυπτονόμισμα, αναφέροντας ότι η εταιρεία, που εκπροσωπεί, θα του απέδιδε ικανοποιητικό κέρδος.

Ο επιτήδειος του ζήτησε να επενδύσει μικρό χρηματικό ποσό στην αρχή και βλέποντας ότι ανταποκρινόταν ανέβασε το ποσό της επένδυσης. Σύμφωνα με το taxydromos.gr, o παθών επένδυσε σταδιακά όλες τις οικονομίες του, τις οποίες είδε να κάνουν φτερά από τη μία στιγμή στην άλλη. Καμία επένδυση σε bitcoin δεν είχε κάνει στην πραγματικότητα, όταν εξαφανίστηκαν τα ίχνη του απατεώνα και αναζήτησε να δει τι είχαν απογίνει τα χρήματά του.

Αντί να έχει κέρδη, ο επιτήδειος του άρπαζε τα χρήματα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε με τον ίδιο περίεργο τρόπο που εμφανίστηκε στη ζωή του παθόντος. Δεν απαντούσε πλέον στις τηλεφωνικές κλήσεις. Διαπιστώνοντας ότι οι επενδύσεις ήταν μαϊμού, ο παθών απευθύνθηκε στα δικαστήρια Βόλου για να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων.

Η Εισαγγελία Βόλου κινητοποιήθηκε αμέσως. Διέταξε προκαταρκτική εξέταση και ανέθεσε να διερευνηθεί η υπόθεση, να εντοπιστεί ο υπαίτιος και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Είναι η δεύτερη υπόθεση με απάτη με κρυπτονομίσματα που απασχολεί την Εισαγγελία Βόλου. Τον Μάιο είχε πέσει θύμα εξαπάτησης άλλος πολίτης στον Βόλο μέσω αγγελίας που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Πανελλαδικά οι υποθέσεις που απασχολούν αστυνομικές και δικαστικές αρχές είναι χιλιάδες. Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 3.000 Ελληνες έχουν πέσει θύματα επιτήδειων.

Οι απατεώνες τηλεφωνούν από άγνωστους αριθμούς στο υποψήφιο θύμα και το πείθουν να επενδύσει, κυρίως σε κρυπτονομίσματα, όπως είναι το bitcoin, στην αρχή με λίγα ευρώ και όσο το θύμα πείθεται τόσο ανεβάζουν το ποσό της επένδυσης. Οταν ο πολίτης αντιλαμβάνεται ότι τα χρήματα που θεωρητικά έχει κερδίσει δεν μπορεί να τα εισπράξει, οι απατεώνες εξαφανίζονται με το θύμα να έχει χάσει αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα γνωρίζουν μεγάλη άνθηση. Τα πλεονεκτήματα ειδικά του bitcoin είναι η ανωνυμία και ο έλεγχος των χρημάτων, η πρόσβαση σε οποιονδήποτε οπουδήποτε και προς το παρόν οι μεγάλες αποδόσεις.

Εντούτοις, οι πολίτες που θέλουν να επενδύσουν τα χρήματά τους θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Να μην συνομιλούν με μεσάζοντες, αλλά απευθείας στις εταιρείες για τις οποίες θα πρέπει να υπάρχουν οι εγγυήσεις για την πραγματική τους υπόσταση.

Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα