Δευτέρα, 22 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Η WADA θα επανεξετάσει το ενδεχόμενο να βγει η κάνναβη από τις απαγορευμένες ουσίες

Η WADA θα επανεξετάσει το ενδεχόμενο να βγει η κάνναβη από τις απαγορευμένες ουσίες

Η κάνναβη στο επίκεντρο της συζήτησης. Θα εξεταστεί από τον παγκόσμιο οργανισμό αντι-ντόπινγκ (WADA) το ζήτημα με την απαγόρευση χρήσης της.

Ο παγκόσμιος οργανισμός αντι-ντόπινγκ (WADA), ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει την περίπτωση της κάνναβης στον κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών, λίγους μήνες μετά τον αποκλεισμό της ΣαΚάρι Ρίτσαρντσον, που στέρησε από την Αμερικανίδα σπρίντερ την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Οπως έγινε γνωστό, το επόμενο έτος θα υπάρξει επιστημονική μελέτη για το θέμα της κάνναβης, αλλά το φάρμακο θα παραμείνει απαγορευμένο για το έτος 2022, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής του WADA, μετά από συνεδρίαση που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη.

«Αφού έλαβε αιτήματα από έναν αριθμό ενδιαφερομένων, η εκτελεστική επιτροπή, ενέκρινε την απόφαση της συμβουλευτικής ομάδας εμπειρογνωμόνων του καταλόγου, προκειμένου ν΄ αρχίσει το 2022 μια επιστημονική εξέταση για το ζήτημα της κάνναβης. Η κάνναβη είναι προς το παρόν απαγορευμένη και αυτό, θα εξακολουθήσει να ισχύει μέχρι το 2022», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η υπόθεσή της Ρίτσαρντσον, άνοιξε μια συζήτηση σχετικά με την παρουσία μαριχουάνας στον κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών του WADA. Πολλοί διάσημοι, αθλητές και πολιτικοί έχουν καταρρίψει το «απαγορευμένο» για την χρήση κάνναβης, θεωρώντας το, ξεπερασμένο και περιττό.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις