Τρίτη, 26 Νοε.
12oC Αθήνα

Πώς τραβήχτηκε η εντυπωσιακή φωτογραφία με τον ιππόκαμπο και τη μάσκα – Τι λέει ο δημιουργός της

Πώς τραβήχτηκε η εντυπωσιακή φωτογραφία με τον ιππόκαμπο και τη μάσκα – Τι λέει ο δημιουργός της

Oι συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού δεν αφορούν μόνο τον άνθρωπο και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην συγκλονιστική φωτογραφία του Νικόλα Σαμαρά, η οποία είναι και υποψήφια για το πρώτο βραβείο στο Ocean Photograpy Awards 2021. Ο ιππόκαμπος λοιπόν που πιάστηκε σε μια μάσκα στα νερά της Χαλκιδικής έχει μαγέψει όχι μόνο τους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και τους χρήστες των social media που αναδημοσιεύουν συνεχώς την φωτογραφία. 

Ο φωτογράφος αυτής της μαγευτικής λήψης, Νικόλας Σαμαράς, μίλησε το πρωί της Παρασκευής (17/9) στο Πρώτο Πρόγραμμα για το πού, πώς και πότε τραβήχτηκε αυτό το στιγμιότυπο. Η συγκεκριμένη φωτογραφία με τον ιππόκαμπο και την μάσκα τραβήχτηκε τον Αύγουστο του 2020, στο Στρατώνι Χαλκιδικής την περίοδο, που είχε χαλαρώσει ο κόσμος μετά τα περιοριστικά μέτρα, και είχε αρχίσει να κυκλοφορεί σε παραλίες και βουνά.

«Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την διασπορά μασκών. Μια βόλτα έξω αρκεί για να δούμε όλοι μας πόσες πεταμένες μάσκες υπάρχουν παντού. Φυσικό και επόμενο είναι κάποιες από αυτές να καταλήξουν στον βυθό της θάλασσας» είπε ο Νικόλας Σαμαράς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Στην συγκεκριμένη περιοχή, στο Στρατώνι, πηγαίνει εδώ και 10 χρόνια και τα τελευταία 2 πιο εντατικά, λόγω του ότι δεν μπορούσε να ταξιδέψει στο εξωτερικό. «Αφιέρωσα τον χρόνο μου εκεί.  Πρέπει να έχω πάνω από 60 καταδύσεις σε εκείνο το σημείο. Οι ιππόκαμποι έχουν μια συνήθεια, να πιάνονται από διάφορα πράγματα με την ουρά τους. Στο Στρατώνι ειδικά, επειδή δεν υπάρχουν φυσικά σημεία για να πιαστούν, πιάνονται απ’ ό,τι βρουν. Αυτός ο έρμος πιάστηκε από μια μάσκα» σημείωσε.

«Η φωτογραφία μου, ήταν υποψήφια για βραβείο, αναδείχτηκε και επιλέχθηκε στις φιναλίστ, ανάμεσα από 3500 φωτογραφίες. Το πάνελ του θεσμού Ocean Photograpy Awards αποτελείται από ένα φανταστικό team, από τους πιο καταξιωμένους φωτογράφους σε αυτόν τον χώρο, στην  φωτογράφιση άγριας φύσης. Το κοινό του επαγγέλματος μου, είναι μικρό, είναι για αυτούς που αγαπούν την άγρια φύση, τα ντοκιμαντέρ, αλλά η υποβρύχια φωτογραφία έχει μια μεγαλύτερη γκάμα κοινού. Δεν ξέρω αν θυμάστε την φωτογραφία του Αντώνη Τσαπατάκη με το αμαξίδιο μέσα στην πισίνα, που άγγιξε το κοινό από μια άλλη μεριά, είναι και αυτή δική μου» ανέφερε ο φωτογράφος.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις