Κόσμος

Γερμανία: Κυβέρνηση «φανάρι» θέλουν οι Πράσινοι – Συνομιλίες με SPD και FDP

Το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβερνητικού συνασπισμού «φανάρι» θέλουν να συζητήσουν οι Πράσινοι με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και τους Φιλελεύθερους (FDP) της Γερμανίας, όπως ανακοίνωσαν οι επικεφαλής του κόμματος Αναλένα Μπέρμποκ και Ρόμπερτ Χάμπεκ.

«Έχουμε συνομιλήσει με όλα τα κόμματα, πάντα με σεβασμό, ουσιαστικά και εποικοδομητικά», δήλωσε η κυρία Μπέρμποκ και πρόσθεσε ότι οι Πράσινοι κατέληξαν στην απόφαση να εμβαθύνουν τώρα τις συνομιλίες τους με το SPD και το FDP, μετά τις εκλογές της Γερμανίας. «Προτείνουμε λοιπόν στο FDP να συμμετάσχει σε μια τέτοια τριμερή συζήτηση», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο κ. Χάμπεκ επισήμανε ότι οι συνομιλίες των τελευταίων ημερών με όλα τα κόμματα οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι για έναν συνασπισμό «φανάρι» υπάρχουν τα περισσότερα κοινά σημεία. «Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) πάντως προσπάθησε πραγματικά», ανέφερε και διευκρίνισε ότι η σημερινή, ενδιάμεση, απόφαση των Πρασίνων δεν αποτελεί πλήρη απόρριψη ενός συνασπισμού «Τζαμάικα», διότι η Ένωση «ήρθε προς εμάς με συντεταγμένο τρόπο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Μία εβδομάδα εθνικού πένθους κηρύχτηκε στη χώρα
Στη Μιανμάρ θα σταματήσει αύριο κάθε δραστηριότητα για ένα λεπτό στις 12:51 και δύο δευτερόλεπτα τοπική ώρα (08:21 το πρωί ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που γινόταν ο σεισμός των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Προσωπικό διάσωσης μπροστά από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό στην πόλη Μανταλέι της Μιανμάρ
Ο Τραμπ κόβει την ιστορική μανόλια που φυτεύτηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Άντριου Τζάκσον πριν από 200 χρόνια
«Όλα πρέπει να τελειώσουν, και αυτό το δέντρο είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια, στην είσοδο του Λευκού Οίκου και πρέπει τώρα να αφαιρεθεί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ιστορική μανόλια του Άντριου Τζάκσον που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1829 έως το 1837