Τετάρτη, 17 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Σεισμός στην Κρήτη: Η Ντέμι Μουρ είχε γίνει νονά στο εκκλησάκι που γκρεμίστηκε

Σεισμός στην Κρήτη: Η Ντέμι Μουρ είχε γίνει νονά στο εκκλησάκι που γκρεμίστηκε

Ο σεισμός στην Κρήτη άφησε πίσω του τρόμο αλλά και σοβαρές υλικές ζημιές σε παλαιά κτίρια στο Λασίθι. Ανάμεσα σε αυτά και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στον Ξερόκαμπο Σητείας, το οποίο κατέρρευσε.

Το εκκλησάκι του 19ου αιώνα που ισοπέδωσε ο πολύ ισχυρός σεισμός των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε και μία ιδιαιτερότητα. Μόλις τον περασμένο Ιούλιο το είχε επισκεφθεί η Ντέμι Μουρ για να γίνει νονά, όπως υπενθυμίζει το Creta24.gr.

Σύμφωνα με τη σελίδα του facebook «sitia on line» και το cretapost.gr, στις 11 Ιουλίου η σταρ του Χόλιγουντ βάφτισε ένα κοριτσάκι που πήρε το όνομα Αριάδνη – Ζωή.

Μάλιστα, η Ντέμι Μουρ ήταν η μία από τις συνολικά τρεις «πνευματικές μητέρες» της μικρούλας, μαζί με τη Χριστίνα Ψιλλίδου, σύζυγο του Δημήτρη Ψιλλίδη και τη Βερόνικα Φραντζέσκου, σύζυγο του ιδιοκτήτη του «Nammos».

Ωστόσο, το εκκλησάκι το οποίο χρονολογείται από το 1895, δεν άντεξε το ισχυρότατο χτύπημα του Εγκέλαδου της 12ης Οκτωβρίου και έγινε συντρίμμια (σ.σ. άνω φωτογραφία), σκορπώντας θλίψη στους κατοίκους του Ξερόκαμπου Σητείας.

Πάντως, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την αναστήλωσή του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις