Κόσμος

Νορβηγία: Η επίθεση με τόξο και βέλη σχετίζεται πιθανόν με ψυχική ασθένεια

Η υπόθεση της ασθένειας ενισχύθηκε σε αυτό το στάδιο της έρευνας για την επίθεση με τόξο και βέλη που προκάλεσε τον θάνατο πέντε ανθρώπων στη Νορβηγία, ανακοίνωσε σήμερα η νορβηγική αστυνομία.

“Η υπόθεση η οποία ενισχύθηκε τις πρώτες ημέρες της έρευνας είναι εκείνη ενός υπόβαθρου ασθένειας”, δήλωσε ο επιθεωρητής Περ Τόμας Όμχολτ σε συνέντευξη Τύπου. “Όμως αφήνουμε ανοικτό το ενδεχόμενο και για άλλες υποθέσεις.”

Μεταξύ των αρχικών υποθέσεων, η αστυνομία είχε εξετάσει “τον θυμό, την εκδίκηση, μια παρόρμηση, τον τζιχάντ, την ασθένεια και την πρόκληση”, εξήγησε ο αστυνομικός.

Ο Όμχολτ είπε επίσης πως ο Μπρότεν ομολόγησε ότι σκότωσε τα θύματα αλλά δεν παραδέχθηκε την ενοχή του.

Click4More: Επίθεση με τόξο στη Νορβηγία: Αναγνώρισαν τον 37χρονο δράστη – Δήλωνε «αγγελιοφόρος» σε βίντεο

Οι δηλώσεις αυτές ενισχύουν τις αμφιβολίες που περιβάλλουν την πνευματική υγεία, και άρα την ποινική ευθύνη, του Έσπεν Άντερσεν Μπρότεν, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τρεις προχθές, Τετάρτη στο Κόνγκσμπεργκ (νοτιοανατολικά) όπου διαμένει.

Ύποπτος για ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση, ο 37χρονος Δανός προφυλακίστηκε σήμερα για τέσσερις εβδομάδες, με τις δύο πρώτες σε πλήρη απομόνωση. Αντί στη φυλακή, θα κρατείται σε ένα ιατρικό ίδρυμα, διευκρίνισε η εισαγγελέας Αν Ίρεν Σβάνε Ματίασεν.

Ο Μπρότεν μεταφέρθηκε χθες βράδυ σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα έπειτα, εξήγησε η Σβάνε Ματίασεν, “από μια αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας του”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ιστορία ζωής του Πάπα Φραγκίσκου: Αρνήθηκε τη χλιδή, λάτρευε τον Μαραντόνα και είχε σχεδιάσει την κηδεία του
Από τότε που έγινε πάπας το 2013, έβαλε στόχο να κάνει την Εκκλησία πιο ανοιχτή για όλους, δίνοντας ρόλους - κλειδιά σε γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση πολλών συντηρητικών
Ο Πάπας Φραγκίσκος
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Στη δεύτερη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγός του που είναι πρώην δημοσιογράφος, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα 10 άτομα - Οι κατηγορίες του Πενταγώνου και οι αντιδράσεις των Δημοκρατικών
Πιτ Χέγκσεθ 2
Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο, ισχυρές εκρήξεις στη Μικολάιφ μετά το τέλος της εκεχειρίας
«Καλούμε τους κατοίκους της πόλης να μεταβούν αμέσως στα πλησιέστερα καταφύγια και να παραμείνουν εκεί μέχρι τη λήξη του συναγερμού», ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου
Συναγερμός σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας 1