Παρασκευή, 19 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Superleague 1, ΑΕΚ – Ατρόμητος 3-0: Ιδανικό ντεμπούτο Γιαννίκη

Superleague 1, ΑΕΚ – Ατρόμητος 3-0: Ιδανικό ντεμπούτο Γιαννίκη

Η ΑΕΚ επικράτησε του Ατρομήτου με 3-0 στο ΟΑΚΑ για την έκτη αγωνιστική της Superleague, με τον Αργύρη Γιαννίκη να κάνει ιδανικό ντεμπούτο στον πάγκο της Ένωσης. Αραούχο, Τσούμπερ με πέναλτι και Βράνιες τα γκολ για την ΑΕΚ, η οποία εκμεταλλεύτηκε την “γκέλα” του ΠΑΟΚ με τον Βόλο και πλησίασε στον έναν βαθμό τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, πιάνοντας τον Δικέφαλο του Βορρά στη βαθμολογία.

Η ΑΕΚ δεν εντυπωσίασε με την απόδοση της, ωστόσο ήταν ουσιαστική κι έφτασε στη δεύτερη σερί νίκη της, παραμένοντας σε τροχιά κορυφής. Στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις δύο βαθμούς βρίσκεται ο Ατρόμητος, ο οποίος με βάση την εμφάνιση του δικαιούταν κάτι καλύτερο από το 3-0 στο ΟΑΚΑ.

Μελανό σημείο για την ΑΕΚ στο παιχνίδι ο τραυματισμός του Γέβτιτς στο πρώτο ημίχρονο, με τον άσο της Ένωσης να γίνεται αναγκαστική αλλαγή.

Ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε πολλές αλλαγές στο ντεμπούτο του στον κιτρινόμαυρο πάγκο. Έδωσε φανέλα βασικού στον Ρότα και τον Μήτογλου στην άμυνα, αφήνοντας στον πάγκο τους Μισελέν, Τζαβέλλα, όπως και τους Λε Ταλέκ, Μάνταλο μεσοεπιθετικά. 

Στα χαφ ήταν οι Σιμόες, Σιμάνσκι, μπροστά τους η μεσοεπιθετική τριπλέτα αποτελούνταν από τους Γκαρσία, Γέβτιτς, Τσούμπερ και μοναδικός προωθημένος ο Αραούχο.

Τα γκολ του ΑΕΚ – Ατρόμητος

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ δεν πατούσε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά, ωστόσο ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ χάρη στην ατομική ποιότητα των παικτών της. Σπριντ του Λιβάι Γκαρσία από δεξιά, ασίστ στον Αραούχο και… 1-0 στο 24΄, στη μοναδική ευκαιρία των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ατρόμητος, ο οποίος εμφανίστηκε εξαιρετικά ανταγωνιστικός στο ΟΑΚΑ, ήταν πιο απειλητικός στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρος και προσπάθησε να ισοφαρίσει σε δύο περιπτώσεις με τον Κλωναρίδη, ο οποίος όμως είχε πολύ κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια.

Η ΑΕΚ «καθάρισε» το ματς στο 75΄ όταν ο ‘Αμραμπατ κέρδισε πέναλτι από κακή εκτίμηση της φάσης από τον Γκαλβάο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Στίβεν Τσούμπερ ο Πίριτς απέκρουσε την πρώτη φορά, όμως το πέναλτι επαναλήφθηκε και αυτή τη φορά ο Ελβετός σκόραρε στο 78΄.

Δύο λεπτά αργότερα (80΄) ο Όγκνιεν Βράνιες πέτυχε το 3-0 με κεφαλιά από κόρνερ του Μάνταλου, σκοράροντας για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (68΄ Λε Ταλέκ), Σιμόες (84΄ Σάκχοφ), Γκαρσία (67΄ ‘Αμραμπατ), Γέβτιτς (35΄λ.τρ. Μάνταλος), Τσούμπερ, Αραούχο (84΄ Ανσαριφάρντ)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς, Καστεγιάνο, Βασιλαντωνόπουλος, Στρούγγης, Χατζηϊσαίας, Γκαλβάο, Ντένιτς, Σάλομον, Κλωναρίδης, Μουνίθ (69΄ Σπιριντόνοβιτς), Κουλούρης (69΄ Μπεντινέλι)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις