Πέμπτη, 18 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Superleague 1, Ιωνικός – Βόλος 1-1: Ο Όρος του πήρε την «μπουκιά» από το στόμα

Superleague 1, Ιωνικός – Βόλος 1-1: Ο Όρος του πήρε την «μπουκιά» από το στόμα

Ο Βόλος έφυγε με το βαθμό από την έδρα του Ιωνικού (1-1), στο ματς που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Superleague 1, ισοφαρίζοντας με το… τυχερό τέρμα του Όρος (κόντραρε η εκτέλεση φάουλ και πήγε στα δίχτυα των γηπεδούχων).

Ο βαθμός αυτός στέρησε από τον Ιωνικό την ευκαιρία να ανέβει στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, φέρνοντας τον στην 9η θέση με 9 βαθμούς (όσους έχουν Αστέρας Τρίπολης και ΟΦΗ). Ο Βόλος έφτασε τους 14 βαθμούς και έπεσε 4ος, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ στο +2 και τον Παναθηναϊκό στο -3.

Ο Ιωνικός μπήκε επιθετικά στην αναμέτρηση, βάζοντας… δύσκολα στον Βόλο, με κάποια πολύ καλά σουτ. Στην κορυφαία τους στιγμή (18′), οι γηπεδούχοι είδαν την μπάλα να περνάει για λίγο άουτ στην προσπάθεια του Αοσμάν.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως δεν ήταν κλεισμένοι στα καρέ τους, προσπάθησαν να… κάνουν το παιχνίδι τους, αλλά είδαν τον Χουτεσιώτη -στο 28′ και στο 31′- να τους λέει εντυπωσιακό “όχι”. Λίγο πριν βγει το πρώτο μέρος, οι Νικαιώτες “φώναξαν” για πέναλτι που δεν τους δόθηκε και είδαν τον Κότνικ να έχει δυο επεμβάσεις.

Ο Ιωνικός βρήκε το γκολ που έψαχνε, έξι λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης με τον Βαφέα. Ο Άοσμαν εκτέλεσε το κόρνερ και ο αμυντικός των γηπεδούχων βρήκε την μπάλα και τη έστειλε στα δίχτυα του Βόλου για το 1-0.

Το παιχνίδι κράτησε τον καλό του ρυθμό, με τον Βόλο να παίρνει τα… ηνία του αγώνα και να προσπαθεί να γίνει πιο πιεστικός κι έτσι να φτάσει στην ισοφάριση. Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν βρήκαν διαδρόμους προς τα αντίπαλα καρέ και δυσκολεύτηκαν στην παραγωγή φάσεων (ό,τι είδαμε, έγινε από ατομικές προσπάθειες). Στο 79′ ο Μπαριέντος έκανε το σουτ λίγο μέσα από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 86′ όμως, ο Βόλος έφτασε στο 1-1, που του έδωσε και το βαθμό. Στο ντεμπούτο του, ο Όρος εκτέλεσε με δύναμη το μακρινό φάουλ, η μπάλα βρήκε στον Ρομαό, διατήρησε ένα… ύψος και πήγε στα δίχτυα του -ανήμπορου να αντιδράσει- Χουτεσιώτη.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χουτεσιώτης απέκρουσε το σουτ του Ρεγκατέν, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κότνικ έδειξε καταπληκτικά αντανακλαστικά στο κοντινό πλασέ του Τουράμ, κρατώντας το πολύτιμο «Χ» για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαφέας, Μύγας, Ρομαό, Βαλεριάνος, Γκοτσούλιας, Ντάλσιο, Άοσμαν (82’ λ.τρ. Μπάσα), Ματσούκας (53’ Μάναλης), Καμπράλ (82’ Κιάκος), Τουράμ (90’+3’ Σάντσες).

ΒΟΛΟΣ (Γκιγέρμο Αμπασκάλ-Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Ρομέρο, Γκρίλο, Ρίνερ (83’ Τερεζίου), Τσοκάνης, Μπαριέντος, Νίνης (66’ Βοϊτκόσκι), Ρεγκατέν, Μπαρτόλο, Ροσέρο (56’ Ορόθ), Φαν Φέερτ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις