Κόσμος

COP26: Η ΕΕ θα δαπανήσει 1 δισ. ευρώ σε 5 χρόνια για την προστασία των δασών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύθηκε σήμερα Τρίτη (2.11.2021), κατά τη διάρκεια της COP26, να δαπανήσει 1 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της τα επόμενα πέντε χρόνια για την προστασία των δασών, συμπεριλαμβανομένων 250 εκατ. ευρώ για χώρες στη Λεκάνη του Κονγκό στην Κεντρική Αφρική.

«Χρειάζεται να ακούσουμε καλύτερα τις γηγενείς κοινότητες, τους παραγωγούς, τους καταναλωτές και τους εμπόρους… Να ακούσουμε ο ένας τον άλλον, να εργαστούμε ο ένας με τον άλλον, να σταματήσουμε την αποψίλωση των δασών», επισήμανε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, στη διάσκεψη COP26 στη Γλασκώβη της Σκωτίας.

Η συνεισφορά της ΕΕ εντάσσεται σε ένα μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πακέτο 12 δισ. δολαρίων για την προστασία, αποκατάσταση και βιώσιμη διαχείριση δασών σε φτωχότερες χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η γη της νοθευμένης ελιάς: Έρευνα στη Γαλλία σε 22 μάρκες ελαιολάδου αποκάλυψε στην σύστασή τους μέχρι και λιπαντικά κινητήρων
Τα έλαια περιέχουν έναν έως τρεις φθαλικούς εστέρες ή πλαστικοποιητές, οι οποίοι ως ενδοκρινικοί διαταράκτες θεωρούνται επικίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία
Μπουκάλια με ελαιόλαδο