Κόσμος

Μετάλλαξη της Μποτσουάνα: Pfizer και BioNTech ψάχνουν ήδη πόσο ανθεκτική είναι στα εμβόλια

Μπορούν Pfizer και BioNTech να βρουν την απάντηση για το πως θα αντιμετωπιστεί η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, αυτή που εντοπίστηκε στη Μποτσουάνα; Η απάντηση θα δοθεί σε δυο εβδομάδες.

Καθώς η μετάλλαξη της Μποτσουάνα προκαλεί παγκόσμιο συναγερμό και «κλείνει» σύνορα σε χώρες από την ευρύτερη περιοχή της νότιας Αφρικής, η BioNTech, που συνεργάζεται με την Pfizer, έκανε γνωστό ότι περιμένει “το αργότερο σε δύο εβδομάδες” τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών που θα επιτρέψουν να προσδιοριστεί αν η νέα παραλλαγή είναι ικανή να διαφεύγει την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια.

“Ξεκινήσαμε αμέσως έρευνες για την παραλλαγή B.1.1.529” που “διαφέρει σαφώς από τις ήδη γνωστές παραλλαγές γιατί παρουσιάζει επιπλέον μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδα”, χαρακτηριστική του ιού SARS-CoV-2 (κορονοϊός), εξήγησε η εκπρόσωπος της BioNTech στο AFP.

“Η Pfizer και η BioNTech είναι έτοιμες εδώ και αρκετούς μήνες να προσαρμόσουν το εμβόλιό τους σε λιγότερο από έξι εβδομάδες και να παραδώσουν τις πρώτες δόσεις σε 100 ημέρες, αν μια παραλλαγή αποδειχθεί ανθεκτική”.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αγνοείται ναυτικός μετά τη σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με φορτηγό πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα – Τεράστια ανησυχία για τη διαρροή εξαιρετικά τοξικών ουσιών
Πελώριες φλόγες, ελαφρά τραυματισμοί ανθρώπων και μία αγνώστου μεγέθους ρύπανση είναι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης των δύο πλοίων
Επιχείρηση για την κατάσβεση φωτιάς σε πλοίο
Απειλές Τραμπ μετά τη σύλληψη φιλοπαλαιστίνιου ηγέτη φοιτητικών κινητοποιήσεων: «Θα υπάρξουν και άλλες»
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε τη σύλληψη του Μαχμούντ Χαλίλ, του Παλαιστίνιου φοιτητή που συμμετείχε στις περσινές φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ