Τετάρτη, 3 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Μετάλλαξη «Όμικρον»: Σκέψεις για μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης και εμβόλιο πριν το εξάμηνο 

Διευκρινίσεις για την ψηφιακή ταυτότητα στο Covid Free Wallet
Πηγή φωτογραφίας: Intime News (Αρχείου)

Στη μείωση κάτω των 6 μηνών της ισχύος του πιστοποιητικού όσων έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό, ενδέχεται να προχωρήσει η κυβέρνηση. Πρόκειται για θέμα που έχει «πέσει στο τραπέζι» της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων καθώς η μετάλλαξη «Όμικρον» έχει αλλάξει τα δεδομένα γύρω από την διαχείριση της πανδημίας. 

Όσοι λοιπόν έχουν νοσήσει από κορονοϊό και έχουν εκδώσει πιστοποιητικό νόσησης, σύμφωνα με το iatropedia.gr, ενδεχομένως να χρειαστεί να εμβολιαστούν πριν από τους έξι μήνες. Εάν εφαρμοστεί το μέτρο, κάτι το οποίο θα αποφασιστεί σήμερα στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Επιτροπής των ειδικών, ο εμβολιασμός με το εμβόλιο κατά της Covid, θα πρέπει να γίνει νωρίτερα από τους 6 μήνες.

Η ανάγκη προέκυψε εξαιτίας της νέας παραλλαγής Όμικρον, για την οποία υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ενδέχεται να «στοχεύει» την ανοσία, τόσο μέσω της φυσικής νόσησης, όσο και αυτή των εμβολίων.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, παρόμοιους προβληματισμούς έχει και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία αναμένεται να λάβει ενδεχομένως παρόμοιες αποφάσεις και για την τρίτη δόση.

Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις