Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Αν ισχύσουν όσα λέει ο κ. Τσίπρας, τα σχολεία απλά δεν θα λειτουργούν

«Η κυβέρνηση είχε θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα τη δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης. Ο κ. Τσίπρας, μετά από αλλεπάλληλες παλινωδίες, μόλις σήμερα, στις αρχές Δεκεμβρίου, δέχθηκε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοικτά. Αλλά ζητά, όταν παρουσιάζεται το πρώτο κρούσμα, τα τμήματα να κλείνουν για 3 μέρες από τις 5 που λειτουργούν!!…Αν ισχύσει αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας τα σχολεία απλά δεν θα λειτουργούν», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετικές δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας «παράλληλα επαναλαμβάνει τις αντιπολιτευτικές του κορώνες περί προσλήψεων και μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, χωρίς καμία μελέτη», και συμπλήρωσε:

«Αυτά λέει ο κ Τσίπρας, ας δούμε τι έχει κάνει η κυβέρνηση. Με όπλο μας τον εμβολιασμό και τους συνεχείς ελέγχους, που φτάνουν για τους μαθητές έως τα 7 τεστ ανά εβδομάδα, τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά μας λειτουργούν πλήρως επί 3 μήνες. Όλο αυτό το διάστημα μόλις 12 στα 80.000 τμήματα έκλεισαν για λίγες ημέρες, με απόλυτη διασφάλιση της υγείας των μαθητών. Επίσης, μόνο το 4,53% των τμημάτων γενικής παιδείας έχουν πάνω από 25 μαθητές και το 1,91% πάνω από 26. Από πέρυσι έγιναν 16.200 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ενώ φέτος έγιναν επιπλέον 38.000 προσλήψεις αναπληρωτών. Το 98% των σχολείων έχουν υποβάλει την πρώτη αναφορά αξιολόγησης, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας. Μόλις χθες παρουσιάστηκαν 166 νέα αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

«Η κυβέρνηση, με απόλυτη σοβαρότητα και μεριμνώντας για την υγεία όλων των μελών τής εκπαιδευτικής κοινότητας, διασφαλίζει την πλήρη λειτουργικότητα των δομών εκπαίδευσης και παράλληλα προχωρά με γοργά βήματα και αποφασιστικότητα στον ποιοτικό εκσυγχρονισμό τής δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, στηρίζοντας έμπρακτα το μέλλον τής νεολαίας μας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Με μεγάλη προχειρότητα το πόρισμα ΕΟΔΑΣΑΑΜ – Θα απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι που υποκύπτουν σε λάθη
«Στον νέο νόμο που θα φέρουμε στο υπουργικό συμβούλιο της 28ης Απριλίου θα περιλαμβάνονται και απολύσεις για δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι υποκύπτουν σε λάθη»
Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης στη Βουλή
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ετοιμάζομαι κάθε μέρα και δουλεύω για τη στιγμή που θα γίνω πρωθυπουργός»
«Συζητάω με τον εαυτό μου την ιδέα της πρωθυπουργίας και το βλέπω κυρίως ως ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα από πολλούς πολίτες, και ιδιαίτερα από νέες γυναίκες και κορίτσια»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 8
Σε αναμμένα κάρβουνα η Αθήνα για τους δασμούς των ΗΠΑ παρά τα «καλά λόγια» Τραμπ – Οι εξαγγελίες της ΔΕΘ που «κινδυνεύουν» και η λύση «win win»
Έντονη είναι η ανησυχία στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο η εικόνα της οικονομίας να διαταραχθεί - «Στους οικονομικούς πολέμους δεν υπάρχουν κερδισμένοι, υπάρχουν μόνο χαμένοι» η θέση της κυβέρνησης
Ο Μητσοτάκης με τον Τραμπ σε παλαιότερη συνάντηση στον Λευκό Οίκο 2