Σάββατο, 17 Αυγ.
35oC Αθήνα

Έβρος: Ελεύθεροι με πρόστιμο ο αστυνομικός και η σύντροφός του που συνελήφθησαν στην Τουρκία

Τουρκία Έβρος

Θέμα ωρών είναι πια η επιστροφή του Έλληνα αστυνομικού και της συντρόφου του που συνελήφθησαν στην Ανδριανούπολη, στην Τουρκία, με την κατηγορία της παραβίασης στρατιωτικής ζώνης.

Σύμφωνα με το Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, το τουρκικό δικαστήριο τους επέβαλε διοικητικό πρόστιμο το οποίο θα πληρωθεί νωρίς το πρωί και έτσι το ζευγάρι των Ελλήνων είναι ελεύθερο να επιστρέψει στη χώρα, καθώς από τον έλεγχο στα κινητά τους τηλέφωνα, δεν προέκυψε τίποτα το μεμπτό.

Μάλιστα, τα τηλέφωνα επιστράφηκαν στους κατόχους τους.

50.000 τουρκικές λίρες το πρόστιμο

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον καθένα ήταν 15.000 τουρκικές λίρες, ενώ χρεώθηκαν και τα δικαστικά έξοδα που ήταν 10.000 τουρκικές λίρες έκαστος.

Συνολικά 50.000 τουρκικές λίρες δηλαδή 3.500 ευρώ, καθώς στην Τουρκία και στο συγκεκριμένο αδίκημα, επιβάλλεται χρηματική ποινή.

Επειδή η απόφαση βγήκε αργά το μεσημέρι, οι εφορίες στην πόλη είχαν κλείσει και για το λόγο αυτόν το πρόστιμο θα πληρωθεί το πρωί.

Το χρονικό της υπόθεσης

Από το βράδυ της Κυριακής, είχε σημάνει συναγερμός στις ελληνικές αρχές και την ελληνική διπλωματία, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ένας Έλληνας αστυνομικός και η σύντροφός του συνελήφθησαν σε τουρκικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, ο Μ.Β. και η Α.Τ., είχαν επισκεφθεί την Κυριακή την Αδριανούπολη για τουρισμό και ψώνια, ωστόσο, δεν επέστρεψαν ποτέ στη βάση τους με αποτέλεσμα τόσο η υπηρεσία του πρώτου όσο και η οικογένεια της δεύτερης να τους αναζητήσουν.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις