Κυριακή, 1 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Κρεμλίνο: Να μην επηρεαστούν οι σχέσεις Πούτιν-Σολτς από την δολοφονία ενός Τσετσένου το 2019

Βλαντιμίρ Πούτιν Ρωσία Κολομβία

Το Κρεμλίνο ανέφερε δεν θα πρέπει να επηρεάσει τις σχέσεις ανάμεσα στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς η ετυμηγορία γερμανικού δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία ρωσικά κρατικά όργανα ενεπλάκησαν στη δολοφονία ενός Τσετσένου πρώην μαχητή σε πάρκο του Βερολίνου το 2019.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας απέρριψε τις “αβάσιμες κατηγορίες”, όπως τις αποκάλεσε, σύμφωνα με τις οποίες ρωσικά κρατικά όργανα ενεπλάκησαν στη δολοφονία το 2019.

Γερμανικό δικαστήριο απoφάσισε χθες, Τετάρτη, πως η Ρωσία διέταξε τη δολοφονία και καταδίκασε τον πράκτορα που πραγματοποίησε μια ενέργεια “κρατικής τρομοκρατίας”, όπως την αποκάλεσε, σε ισόβια κάθειρξη.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε πως η ετυμηγορία διατάχθηκε πολιτικά και πως η Μόσχα θα απαντήσει με “κατάλληλα μέτρα” στην απόφαση της Γερμανίας να απελάσει δύο διπλωμάτες της.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε επίσης πως ο αγωγός αερίου Nord Stream 2, για τον οποίο οι ΗΠΑ έχουν πει ότι μπορούν να επιβληθούν κυρώσεις σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας, είναι προς το συμφέρον τόσο της Μόσχας όσο και του Βερολίνου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις