Κόσμος

Πούτιν σε Μακρόν: ΗΠΑ και ΝΑΤΟ δεν έλαβαν υπόψη τις ανησυχίες της Ρωσίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι η Μόσχα θα μελετήσει προσεκτικά τις γραπτές απαντήσεις που έλαβε από την Δύση στις 26 Ιανουαρίου από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, στις δικές της προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας και ήδη μετά από αυτό θα καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες της, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν επισήμανε κατά την διάρκεια της συνομιλίας στον Μακρόν ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στις απαντήσεις τους στις προτάσεις της Μόσχας για τις εγγυήσεις ασφαλείας δεν έλαβαν υπόψιν τις θεμελιώδεις ανησυχίες της Ρωσίας.

Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο σε όλο το φάσμα των ζητημάτων της ευρωπαϊκής ασφάλειας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «σε σχέση με την ανάληψη της προεδρίας από την Γαλλία στο Συμβούλιο της ΕΕ στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ο Μακρόν ενημέρωσε τον Πούτιν για τις προσεγγίσεις του Παρισιού στο πανευρωπαϊκό πεδίο»

Ο Πούτιν κατά την συνομιλία υπογράμμισε την σημασία της απαρέγκλιτης τήρησης εκ μέρους του Κιέβου των συμφωνιών του Μινσκ, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου στην οποία επισημαίνεται ότι η Ρωσία και η Γαλλία τόνισαν ότι έχουν κοντινές θέσεις στο ζήτημα του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης ΚΟΣΔ) που σχετίζεται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Επίσης οι δύο πρόεδροι συζήτησαν μεταξύ άλλων την συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας και αντάλλαξαν απόψεις για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ συμφώνησαν όπως επισημαίνει το Κρεμλίνο στην ανακοίνωση του «να παραμείνουν σε στενή επαφή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Deutsche Welle: Ρεσιτάλ οσφυοκαμψίας στο υπουργικό συμβούλιο του Τραμπ – Ενας πρόεδρος που περιβάλλεται από κόλακες
Οι συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου «προκαλούν ταπείνωση σε όλους τους συμμετέχοντες…» - Συγκρίνουν την κατάσταση με το αυταρχικό κομμουνιστικό καθεστώς της Βόρειας Κορέας
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο υπουργικό συμβούλιο
Από την AI Barbie μέχρι το Ghiblification: Πώς το εργαλείο εικόνων του ChatGPT σαρώνει και «λυγίζει» την OpenAI
Από φιγούρες δράσης σε κουτιά μέχρι σκηνές του Λευκού Οίκου σε στυλ anime, το ChatGPT-4o τρελαίνει το διαδίκτυο και προκαλεί αντιδράσεις για πνευματικά δικαιώματα και υπερθέρμανση server
Barbie