Πέμπτη, 10 Οκτ.
27oC Αθήνα

«Τους έκαιγαν ζωντανούς με μολότοφ» – Τι λέει πρώην οργανωμένος οπαδός για την αγριότητα που έζησε

«Τους έκαιγαν ζωντανούς με μολότοφ» – Τι λέει πρώην οργανωμένος οπαδός για την αγριότητα που έζησε

Τις σκηνές αγριότητας που έχει ζήσει περιγράφει πρώην οργανωμένος οπαδός στη Θεσσαλονίκη. Μιλάει για τις επιθέσεις σε συνδέσμους με πέτρες, μολότοφ, καλάσνικοφ, αλλά για τα οργανωμένα ραντεβού.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News αναφέρεται σε όλα αυτά που έζησε για 8 χρόνια από μέσα, τις σκηνές αγριότητας, αλλά και τον τρόπο που κλείνονται τα ραντεβού μεταξύ των συνδέσμων. Όλα είναι κανονισμένα. Η ώρα, το σημείο, ο αριθμός των ατόμων μέχρι η χρονική διάρκεια που θα πέσει ξύλο.

«Πήγανε σε ένα σύνδεσμο όπως αυτό το περιστατικό με ένα καλάσνικοφ έξω από τον σύνδεσμο και πυροβολούσαν τον σύνδεσμο, υπάρχουν περιστατικά που τους έχουν κάψει ζωντανούς με μολότοφ με τέτοια, υπάρχουν περιστατικά που έχουν πάρει κρατούμενους τους είχαν απομονώσει και τους είχαν βάλει μέσα στο σύνδεσμο» ανέφερε.

«Τα μεγάλα κεφάλια συνεννοούνται και λένε όχι μαχαίρια, όχι στιλιάρια, θα πετάξουμε πέτρες, όχι πυρσούς, θα τα πετάξουμε, όταν τελειώσουμε αυτά θα χτυπηθούμε μισή ώρα, δέκα λεπτά μέχρι να πέσει και ο τελευταίος κάτω» τόνισε ο οπαδός.

«Κάνουν τσάρκα στην γειτονιά ψάχνοντας το επόμενο θύμα τους» 

Άλλες φορές μικρότερες ομάδες γυρνάνε στις γειτονιές ψάχνοντας το επόμενο θύμα. «Βγαίνουν οι λεγόμενες τσάρκες, βγαίνουν με τα αυτοκίνητα, όταν έχει ματς, όταν ξέρουν ότι έχει κάποια εκδήλωση κάποιος σύνδεσμος, γυρνάνε γύρω να βρουν κάποιο ξέμπαρκο να τον χτυπήσουν, να του πάρουν κάποια μπλούζα» συμπλήρωσε.

Τα τελευταία χρόνια όπως λέει ο 30χρονος πρώην οργανωμένος οπαδός, έχει χαθεί ο έλεγχος.

«Και εγώ ήμουν εν βρασμώ ψυχής αλλά αν τον δεις τον άλλον κάτω και μαζεύεται και σε παρακαλεί μη με χτυπάς, μη με χτυπάς, δε θα τον χτυπήσω το πολύ να του ρίξω μια κλωτσιά, δε θα βγάλω μαχαίρι να τον χτυπάω, αυτός είναι δολοφόνος, σου βγαίνουν δολοφονικά ένστικτα» πρόσθεσε.

Οργανωμένοι οπαδοί της Θεσσαλονίκης, ακόμα και σήμερα, μετά τον άδικο χαμό του 19χρονου Άλκη, λένε ότι θα κάνουν τα πάντα για να είναι η σημαία της ομάδας τους ψηλά. Για να κυριαρχήσουν στην περιοχή, να κάνουν κουμάντο στην πόλη.

Μία μπλούζα ενός τυχαίου περιστατικού, ένα σύμβολο της «εχθρικής», μέσα στο φανατισμένο τους μυαλό, ομάδας, αρκεί για να ξεκινήσει η επίθεση.

Όλοι τους συμφωνούν ότι αυτές οι επιθέσεις ίσως δε θα σταματήσουν ποτέ. Ειδικά όσο υπάρχουν κάποιοι που την αγνή αγάπη για την ομάδα, την μετατρέπουν σε μίσος για κάθε διαφορετικό σύμβολο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις