Δευτέρα, 21 Οκτ.
21oC Αθήνα

Μακρόν: «Συγκρατημένα αισιόδοξος» για τις συνομιλίες με Πούτιν περί εκτόνωσης της Ουκρανικής κρίσης

Μακρόν: «Συγκρατημένα αισιόδοξος» για τις συνομιλίες με Πούτιν περί εκτόνωσης της Ουκρανικής κρίσης

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία τη Δευτέρα πριν από τις συνομιλίες που θα έχει στη Μόσχα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν με στόχο την αποκλιμάκωση των εντάσεων σχετικά με την ουκρανική κρίση.

«Αναμένω με συγκρατημένη αισιοδοξία την συνάντηση, αλλά δεν πιστεύω σε άμεσα θαύματα», δήλωσε ο Μακρόν καθ΄ οδόν προς τη Μόσχα, μιλώντας στο αεροπλάνο στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του αυτό στη ρωσική πρωτεύουσα.

Τον πήχη είχε χαμηλώσει νωρίτερα το μεσημέρι και το Κρεμλίνο, λέγοντας πως η συνάντηση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν θα είναι «πολύ σημαντική», αλλά δεν αναμένεται κάποια ρηξικέλευθη εξέλιξη.

Η Μόσχα περιμένει από τον πρόεδρο της Γαλλίας να προτείνει «τρόπους για την άμβλυνση των εντάσεων στην Ευρώπη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η κατάσταση είναι υπερβολικά πολύπλοκη για να περιμένει κανείς αποφασιστικής σημασίας εξέλιξη κατά τη διάρκεια μίας και μόνης συνάντησης», επέμεινε ο Πεσκόφ. «Ο Μακρόν είπε στον Πούτιν ότι έρχεται με ιδέες σε αναζήτηση ύφεσης».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει λόγος για ανάπαυλα στην ένταση, όσο οι δυτικές κυβερνήσεις συνεχίζουν να μιλούν για επικείμενη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Η Μόσχα «δεν έχει ακούσει τίποτε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας» που ζητεί και «οι δυτικοί συνομιλητές μας προτιμούν να μην αναφέρονται στο θέμα αυτό», είπε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις