Κυριακή, 21 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Champions League: Η τοποθέτηση της UEFA για τον τελικό και το ξεκάθαρο μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον

Champions League: Η τοποθέτηση της UEFA για τον τελικό και το ξεκάθαρο μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον
ΑΠΕ

Η κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει προκαλέσει ανησυχίες και στο χώρο του ποδοσφαίρου, αναφορικά με τη διεξαγωγή του φετινού τελικού του Champions League στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, η UEFA παρακολουθεί τις εξελίξεις στα σύνορα της Ουκρανίας (οι Ρώσοι έχουν συγκεντρώσει στρατό και είναι έτοιμοι να πατήσουν το “κουμπί” του πολέμου), μιας κι ο φετινός τελικός του Champions League (28 Μαΐου) έχει προγραμματιστεί να γίνει στη Ρωσία.

Μάλιστα, υπήρξαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για σκέψεις μεταφοράς του τελικού στο Γουέμπλεϊ. Ωστόσο η UEFA -προς το παρόν- δεν σχεδιάζει αλλαγή έδρας στον τελικό του Champions League.

Μία τοποθεσία για την οποία, μετά τα χθεσινά γεγονότα, πολλοί έχουν αρχίσει να αμφιβάλλουν, διαπιστώνοντας την ανάγκη να υπάρξουν δεύτερες σκέψεις. «Η UEFA παρακολουθεί συνεχώς και στενά την κατάσταση. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σχέδια για αλλαγή της έδρας του τελικού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η UEFA.

Την ίδια στιγμή, ο Μπόρις Τζόνσον -με ομιλία του στο κοινοβούλιο της Βρετανίας- ζήτησε από την UEFA να μην επιτραπεί η διεξαγωγή του τελικού του Champions League στην Αγία Πετρούπολη.

«Νομίζω ότι είναι αδιανόητο ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά να διεξαχθεί τη Ρωσία, μετά την εισβολή της σε ένα κυρίαρχο κράτος», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση της υπουργού Αθλητισμού της Βρετανίας, Ναντίν Ντόρις: «Έχω σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με τα αθλητικά γεγονότα που πρόκειται να διοργανωθούν στη Ρωσία, όπως ο τελικός του Champions League. Θα συζητήσουμε με τις αρμόδιες αρχές. Δεν θα επιτρέψουμε στον Πρόεδρο Πούτιν να εκμεταλλευθεί γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας για να νομιμοποιήσει την παράνομη εισβολή του στην Ουκρανία».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις