Τρίτη, 23 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Champions League, Μπενφίκα – Άγιαξ 2-2: Έβγαλε αντίδραση και έστειλε το ματς σε «τελικό» στην Ολλανδία

Champions League, Μπενφίκα – Άγιαξ 2-2: Έβγαλε αντίδραση και έστειλε το ματς σε «τελικό» στην Ολλανδία
Reuters

Ο Άγιαξ έδειξε και πάλι τις μεγάλες επιθετικές αρετές που διαθέτει, αλλά η Μπενφίκα ισοφάρισε δυο φορές μέσα στην έδρα της (2-2) κι έτσι -από τη στιγμή που δεν ισχύει πλέον το εκτός έδρας γκολ- θα παίξει για την πρόκριση μέσα στην Ολλανδία. Σημαντικές επεμβάσεις από Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Έχοντας την στήριξη του κόσμου της, η Μπενφίκα μπήκε δυνατά στο ματς, προκειμένου να αιφνιδιάσει τον Άγιαξ, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, με τον Τάντιτς να κάνει το 0-1 με υπέροχο τελείωμα μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Η Μπενφίκα προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε με.. βοήθεια, αφού στο ο Αλέ -στην προσπάθεια του να διώξει την μπαλιά του Φερτόνγκεν- έστειλε την μπάλα στην εστία του για το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα, όμως, ο Ιβοριανός… έκοψε τη χαρά των γηπεδούχων, νίκησε τον Βλαχοδήμο και έκανε το 1-2, πετυχαίνοντας το 11ο του γκολ στο Champions League.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους (44′) ο Άλβαρες έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από πλάγια θέση, με τον Αλέ να αιφνιδιάζεται και να μην σκοράρει προ κενής εστίας.

Η Μπενφίκα προσπάθησε να παίξει πιο επιθετικά στην επανάληψη, αλλά ο Άγιαξ είχε την ποιότητα να.. χτυπήσει στην υποψία φάσης που θα του παρουσιαζόταν. Μάλισταμ στο 63’΄οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν σε τρίτο γκολ, αλλά ο Βλαχοδήμος είχε εξαιρετική επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Μαζραουί.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, έψαξαν την ισοφάριση, ζήτησαν πέναλτι στο 68′ αλλά το VAR δεν τους το έδωσε, ενώ στο 70′ είδαν τον Τίμπερ να διώχνει πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Γιάρεμτσουκ. Τελικά, στο 72′ ο Πάσβεϊρ “έβγαλε” τη… σουτάρα του Ράμος αλλά ο Γιάρεμτσουκ πήρε το “ριμπάουντ” για να κάνει με κοντινή κεφαλιά το 2-2. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού στο 90+2′ ο Βλαχοδήμος έβγαλε το μακρινό πλασέ του Άντονι.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις