Κυριακή, 28 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Εισβολή στην Ουκρανία – ΝΑΤΟ: «Ασύνετη και απρόκλητη» η επίθεση της Ρωσίας

Εισβολή στην Ουκρανία – ΝΑΤΟ: «Ασύνετη και απρόκλητη» η επίθεση της Ρωσίας

Στην καταδίκη της «ασύνετης και απρόκλητης επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία» προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας ότι «θέτει σε κίνδυνο αναρίθμητες ζωές αμάχων».

«Για άλλη μια φορά, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας και τις άοκνες διπλωματικές προσπάθειές μας, η Ρωσία επέλεξε τον δρόμο της επιθετικότητας εναντίον μιας κυρίαρχης και ανεξάρτητης χώρας» αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

Προσθέτει δε ότι «πρόκειται για σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σοβαρή απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια». «Καλώ τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική της δράση και να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», σημειώνει ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των επιθετικών ενεργειών της Ρωσίας. Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας σε αυτή την τρομερή στιγμή. Το ΝΑΤΟ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί όλους τους συμμάχους (του)», καταλήγει ο ΓΓ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Συγκαλούνται εκτάκτως οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ

Την ίδια ώρα, οι πρεσβευτές των 30 χωρών μελών του NATO συγκλήθηκαν να πάρουν μέρος σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα στις Βρυξέλλες. Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου περί τις 12:30 (ώρα Βρυξελλών· 13:30 ώρα Ελλάδας).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις