Ελλάδα

Μετάλλαξη Όμικρον 2: Πενήντα κρούσματα τον τελευταίο μήνα

Η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού έχει κυριαρχήσει εδώ και καιρό στην ελληνική επικράτεια όπως φαίνεται και στα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ, έχει εντοπίσει 50 κρούσματα που αφορούν την πιο μεταδοτική μετάλλαξη 2 το χρονικό διάστημα από 17 Ιανουαρίου 2022έως 16 Φεβρουαρίου 2022.

Αυτά εντοπίστηκαν στις Περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Αττικής (1), της Αχαΐας (1), του Βορείου Τομέα Αθηνών (1), της Δράμας (1), της Δυτικής Αττικής (1), του Δυτικού Τομέα Αθηνών (1), του Ηρακλείου (22), της Θεσσαλονίκης (1), του Κεντρικού Τομέα Αθηνών (2), της Κω (1), της Λακωνίας (1), της Λάρισας (1), του Λασιθίου (13), της Χαλκιδικής (1), και των Χανίων (1), ενώ ένα (1) κρούσμα ήταν εισαγόμενο, όπως προέκυψε από τη διερεύνηση.

metallaksi

Στις περιφέρειες της χώρας η μετάλλαξη Δέλτα επιμένει με χαμηλά πάντως ποσοστά στα Ιόνια Νησία (12,5%) και στην Κρήτη (20%) ενώ στην Αττική έχει ποσοστό μόλις 1,7%.

metallaksi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Έδωσα στον ληστή μία εικόνα της Παναγίας για να τον βοηθήσει», λέει η σύζυγος του επιχειρηματία για την εισβολή ενόπλων στο σπίτι τους στον Άλιμο
«Φεύγοντας μου είπε "εάν με βοηθήσει Παναγία στο υπόσχομαι ότι θα έρθω μία μέρα χωρίς τη μάσκα να σου συστηθώ και να σου ζητήσω συγγνώμη"»
Η σύζυγος του επιχειρηματία που έγινε στόχος διαρρηκτών
«Κάποιοι εκμεταλλεύονται την αγωνία των ανθρώπων» λέει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα για τα Τέμπη
«Ο εφέτης ειδικός ανακριτής εγκαλείται καθημερινά και στοχοποιείται, όμως, καταβάλλει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια» επισήμανε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου σε ομιλία της στο Φόρουμ των Δελφών
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 1