Δευτέρα, 28 Οκτ.
24oC Αθήνα

Μύκονος: Ευχάριστα μαντάτα από το Ντουμπάι – Συστήνεται και εκπλήσσει ξανά το «διαμάντι των Κυκλάδων»

Μύκονος: Ευχάριστα μαντάτα από το Ντουμπάι – Συστήνεται και εκπλήσσει ξανά το «διαμάντι των Κυκλάδων»

Η Μύκονος ξανασυστήνεται στο διεθνές κοινό συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Έκθεση EXPO2020 στο Ντουμπάι. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Terra Auditorium στο πλαίσιο της Ελληνικής παρουσίας στην Παγκόσμια Έκθεση που την έχουν επισκεφθεί έως σήμερα 15 εκατομμύρια επισκέπτες, ενώ έχει σημειώσει μια έντονη παγκόσμια δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα.

Παρόντες πολλοί σημαντικοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού χώρου από την Ελλάδα και από τον κόσμο καθώς και ο Έλληνας Πρέσβης στα Ηνωμένες Αραβικά Εμιράτα. Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων, ήταν η αξία του σύγχρονου τοπικού πολιτισμού, της ιστορίας και μυθολογίας μας για την προσέλκυση επισκεπτών, αλλά και την αναβάθμιση της διεθνούς εικόνας της χώρας και ειδικότερα της Μυκόνου. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν προγραμματισμένες συναντήσεις με στόχο την προώθηση των συμφερόντων του Δήμου Μυκόνου καθώς και της Δήλου.

Στην ομιλία του o δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κουκάς μεταξύ άλλων τόνισε ότι: « Τους τελευταίους αιώνες, το νησιωτικό σύμπλεγμα Δήλου – Μυκόνου έχει μετατραπεί σε παγκόσμιο εμπορικό σημείο αναφοράς στον τουρισμό για τη φιλοξενία και τη συνύπαρξη των πολιτισμών, ένας τόπος που χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης. Η Μύκονος έχει “κληρονομήσει” τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της Δήλου, τα στοιχεία του σεβασμού στη διαφορετικότητα κάθε κουλτούρας και την ελευθερία. Σήμερα, το νησί της Μυκόνου χαίρει παγκόσμιας φήμης, καθώς είναι ελκυστικό για νέους, επαγγελματίες επενδυτές και επισκέπτες υψηλού οικονομικού προφίλ που απαιτούν ποιοτικές υπηρεσίες, προσφέροντας στοιχεία για έναν μύθο που όλοι θέλουν να ζήσουν.

Ταυτόχρονα, η Μύκονος προσπαθεί να ενισχύσει τη συμβολική της σχέση με τη Δήλο, με στόχο να “αποκαταστήσει” με κάποιο τρόπο την ασυνέχεια της φήμης της Δήλου μετά την πτώση της στο παρελθόν και να κρατήσει το φως του «ιερού νησιού» ζωντανό και δυνατό. Το φως στις Κυκλάδες, όπως και η θάλασσα που μας περιβάλλει, είναι στοιχεία
ενός τόπου με έναν πολιτισμό με ανοιχτούς ορίζοντες. Και είναι αυτή η κουλτούρα που χρειάζεται επικοινωνία, επεξεργασία και ανταλλαγή. Αυτοί είναι οι ισχυροί παράγοντες που δημιούργησαν την πολυπολιτισμική κοινωνία της Δήλου στην αρχαιότητα και μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη “ανθεκτικών και ανοιχτών” κοινωνιών σήμερα.»

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις