Τρίτη, 30 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Premier League: Η Κίνα δεν θα δείξει τους προσεχείς αγώνες μπλοκάροντας κινήσεις αλληλεγγύης με την Ουκρανία

Premier League: Η Κίνα δεν θα δείξει τους προσεχείς αγώνες μπλοκάροντας κινήσεις αλληλεγγύης με την Ουκρανία
Reuters

Η Premier League σχεδιάζει να δείξει την αλληλεγγύη της στον λαό της Ουκρανίας, μετά την εισβολή της Ρωσίας, αλλά η Κίνα φαίνεται πως δεν έχει την πρόθεση να δείξει τις κινήσεις που θα κάνουν οι ομάδες.

Η Premier League ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι ομάδες θα δείξουν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία στην αγωνιστική 5-7 Μαρτίου, με τους 20 αρχηγούς να φορούν ειδικά περιβραχιόνια με τα χρώματα της Ουκρανίας, ενθαρρύνοντας επίσης τους φιλάθλους να συμμετάσχουν μαζί με τους παίκτες, προπονητές, διαιτητές και προσωπικό των συλλόγων, «σε μια στιγμή προβληματισμού και αλληλεγγύης πριν από την έναρξη σε κάθε παιχνίδι».

Οι οθόνες στα γήπεδα θα εμφανίζουν το σύνθημα «Football Stands Together» με φόντο τα μπλε και κίτρινα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

Οι κάτοχοι τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Premier League στην Κίνα, ανέφεραν -σύμφωνα με το BBC- ότι δεν θα μεταδώσουν αγώνες αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων υποστήριξης στην Ουκρανία εξαιτίας της ρωσικής εισβολής.

Σύμφωνα και με όσα αναφέρονται από τα διεθνή Μέσα, η πλευρά της Κίνας δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση, σχετικά με την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ -λόγω και της ανησυχίας της για την… ισχύ των ΗΠΑ στην Ασία- φέρεται να ευθυγραμμίζει όλο και περισσότερο την εξωτερική της πολιτική, με αυτή της Ρωσίας.

Η Premier League δεν θέλησε να σχολιάσει τη συγκεκριμένη εξέλιξη…

Να αναφέρουμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια κινεζική εταιρεία μπλοκάρει τη μετάδοση αθλημάτων στο εξωτερικό. Η κεντρική τηλεόραση της Κίνας είχε σταματήσει να μεταδίδει αγώνες του ΝΒΑ, μετά από ανάρτηση στήριξης στελέχους του κορυφαίου πρωταθλήματος σε διαδηλωτές που… φώναζαν υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, τον Οκτώβριο του 2019.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις