Παρασκευή, 27 Σεπτ.
22oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 4.300 συνελήφθησαν στη Ρωσία σε διαδηλώσεις κατά της εισβολής

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 4.300 συνελήφθησαν στη Ρωσία σε διαδηλώσεις κατά της εισβολής

Περισσότεροι από 4.300 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση σε διαδηλώσεις σε όλη τη Ρωσία κατά του πολέμου στην Ουκρανία. Βίντεο που κάνουν τον γύρο των social media δείχνουν ότι πολλές φορές μάλιστα σημειώνονται και βίαια επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και των Ρώσων αστυνομικών. 

Ειδικότερα, οι άνθρωποι στη Ρωσία που έχουν συλληφθεί γιατί έχουν συμμετάσχει σε διαδήλωση κατά του πολέμου στην Ουκρανία – σύμφωνα με την ομάδα OVD-Info – φθάνουν τους 4.366, ενώ αυτές οι συλλήψεις έχουν γίνει σε 56 διαφορετικές πόλεις της χώρας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, περίπου 10.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στη Ρωσία από τις 24 Φεβρουαρίου, ημερομηνία έναρξης της εισβολής στην Ουκρανία.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας – σύμφωνα με τον Guardian – έχει επιβεβαιώσει, σε σχετική ανακοίνωσή του, ότι έχουν γίνει περίπου 3.500 συλλήψεις. Από αυτές, 1.700 στη Μόσχα, 750 στην Αγία Πετρούπολη και 1.061 σε άλλες πόλεις της χώρας. 

Την ίδια ώρα, – λίγα – βίντεο κάνουν τον γύρο των social media και δείχνουν τόσο πλήθος κόσμου που συμμετέχει στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις, όσο και ότι πολλές φορές μάλιστα σημειώνοντα βίαια επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και των Ρώσων αστυνομικών. 

Δείτε βίντεο:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις