Τετάρτη, 9 Οκτ.
24oC Αθήνα

Τηλεδιάσκεψη των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου την Παρασκευή

Τηλεδιάσκεψη των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου την Παρασκευή

Τηλεδιάσκεψη θα έχουν οι ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου την Παρασκευή 18 Μαρτίου. Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την συνάντηση αυτή, είχε προαναγγείλει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βερσαλλίες μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής. Όπως είχε πει ο κ. Μητσοτάκης: 

«Οι χώρες του Νότου είναι σε απόλυτο συντονισμό, ειδικά για τα ζητήματα που αφορούν στην αγορά της ενέργειας. Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μία συνάντηση, κατά πάσα πιθανότητα στη Ρώμη, μεταξύ της Ιταλίας, της Ελλάδος, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας πριν τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου. Έτσι ώστε να συντονίσουμε τις πρωτοβουλίες μας ειδικά στα ζητήματα της ενέργειας, τα οποία προτάσσουμε σε απόλυτη προτεραιότητα και όπου θα απαιτήσουμε -όπως σας είπα- ευρωπαϊκές απαντήσεις σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα».

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού ο Μάριο Ντράγκι, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσες, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, Αντόνιο Κόστα και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη ενόψει της Συνόδου Κορυφής που θα γίνει στις 24 και 25 Μαρτίου στις Βρυξέλλες. 

Δείτε την ανάρτηση 

https://twitter.com/FerdiGiugliano/status/1503705285478731781

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις