Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σχεδόν 89.000 Βρετανοί θέλουν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει ένα τεράστιο προσφυγικό κύμα και σχεδόν 89.000 άνθρωποι στη Βρετανία εκδήλωσαν την επιθυμία να φιλοξενήσουν ανθρώπους που εξαιτίας της ρωσικής εισβολής αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στο AFP του βρετανικού υπουργείου που είναι επιφορτισμένο με το πρόγραμμα αυτό μέχρι το πρωί της Τρίτης (15.03.2022), 88.712 άνθρωποι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Όσοι αποφασίσουν να υποδεχθούν στα σπίτια τους Ουκρανούς πρόσφυγες θα λαμβάνουν 350 στερλίνες (418 ευρώ) μηνιαίως και θα οφείλουν να δεσμευτούν για τη φιλοξενία των προσφύγων αυτών για τουλάχιστον έξι μήνες. Οι πρόσφυγες που θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα αυτό, οι οποίοι θα χρειαστεί να εξασφαλίσουν θεώρηση εισόδου (βίζα), θα μπορούν να ζήσουν και να εργαστούν στη Βρετανία για περίοδο έως και τριών ετών, αλλά θα επωφεληθούν επίσης από κοινωνικά επιδόματα.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ώθησε στην εξορία σχεδόν τρία εκατομμύρια ανθρώπους.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, η οποία επικρίθηκε για βραδύτητα και για τη χορήγηση μικρού αριθμού θεωρήσεων εισόδου –4.600 σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα– όπως και για την περιπλοκότητα της αρχικής διαδικασίας που έχει έκτοτε απλοποιηθεί, καταβάλλει προσπάθειες για αλλαγή πορείας.

Η βρετανική κυβέρνηση εργάζεται επίσης για να “επαληθεύσει την αρμόζουσα χρήση των αγαθών που κατάσχονται” στο πλαίσιο των κυρώσεων που επιβλήθηκαν σε πρόσωπα προσκείμενα στη ρωσική ηγεσία σε αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε χθες εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος