Κόσμος

Οι χώρες της Βαλτικής απέλασαν 10 Ρώσους διπλωμάτες

Η Λετονία, η Εσθονία και η Λιθουανία απέλασαν συνολικά δέκα Ρώσους διπλωμάτες όπως ανακοίνωσαν την Παρασκευή τα υπουργεία Εξωτερικών των τριών χωρών της Βαλτικής.

Η Λιθουανία απέλασε τέσσερις διπλωμάτες σε μια κίνηση συντονισμού «σε σχέση με δραστηριότητες ασυμβίβαστες με την διπλωματική τους ιδιότητα και οι οποίες σχετίζονται με την εν εξελίξει εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», έγραψε ο Λετονός υπουργός Εξωτερικών Έντγκαρς Ρινκιέβιτς σε ανάρτηση του στο Twitter.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Εσθονίας σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι απέλασε διπλωμάτες επειδή «ευθέως και με ενεργό τρόπο υπονόμευσαν την ασφάλεια της Εσθονίας και έκαναν προπαγάνδα που δικαιολογούσε την στρατιωτική δράση της Ρωσίας».

Η Λιθουανία ανακοίνωσε ότι οι απελάσεις στις οποίες προέβη έγιναν «σε ένδειξη αλληλεγγύης με την Ουκρανία».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει άμεσα τις απελάσεις όταν επικοινώνησε μαζί του το πρακτορείο Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ιστορία του καμεραμάν που σκότωσε τον βιαστή του γιου του μπροστά στις κάμερες και αναδείχθηκε σε λαϊκό ήρωα
Ο 40χρονος εικονολήπτη Γκάρι Πλοσέ εκτέλεσε με μία σφαίρα στον κεφάλι τον Τζεφ Ντουσέ, τον δάσκαλο καράτε που είχε απαγάγει και κακοποιήσει σεξουαλικά τον 11χρονο γιο του Τζόντι
Τζόντι Πλοσέ
Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ – Είχε κατηγορήσει τον Επστάιν και τον πρίγκιπα Άντριου για βιασμό
Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
Η Βιρτζίνια Τζούφρε
Ο πλανήτης ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τον Πάπα Φραγκίσκο - Το σφράγισμα του φέρετρου και η πορεία προς την ταφή
Ο τάφος του Πάπα Φραγκίσκου θα είναι λιτός, όπως εκείνος το είχε ζητήσει, από μάρμαρο Λιγυρίας (επαρχία της βόρειας Ιταλίας), από τη γη της καταγωγής των παππούδων του
Πάπας Φραγκίσκος στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου