Προς το τέλος φαίνεται πως οδεύει το θρίλερ της υπόθεσης με τα τρία αδέρφια στην Πάτρα, που έχασαν διαδοχικά τη ζωή τους μέσα σε τρία χρόνια. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων που έχει διατυπώσει από την πρώτη στιγμή την άποψή του για την υπόθεση βρέθηκε καλεσμένος στο Mega και στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».
Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αναφέρθηκε και στην ουσία που – όπως έχει διαρρεύσει τις τελευταίες ώρες – βρέθηκε σε αυξημένα επίπεδα στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα. Ο ίδιος είπε: «Αυτό που ψάχνουμε να βρούμε είναι αν αυτή η ουσία οδήγησε στον θάνατο, συνέβαλε στον θάνατο ή ήταν άσχετη με την αιτία θανάτου».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρίας σημείωσε πως «τρεις θάνατοι σε μια οικογένεια χωρίς γενετικό υπόβαθρο αποτελεί σημαντικό γεγονός».
«Τα ευρήματα, ειδικά στην πρώτη νεκροτομή, φαίνεται ότι ενώ καταγράφηκαν σωστά, είχαμε μια αστοχία ως προς την αιτία θανάτου. Όταν έχουμε ένα παθολογικό αίτιο ως αιτία θανάτου, ηπατική ανεπάρκεια για παράδειγμα, δεν μπορούμε να μιλάμε για έγκλημα» σημείωσε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο ίδιος επιμένει στο σενάριο ασφυκτικού θανάτου λέγοντας πως: «Το σενάριο το ασφυκτικού θανάτου είναι ένα σενάριο που θα πρέπει να αποκλείσουμε μόνο αν έχουμε ένα πιο ισχυρό. Ή αλλιώς, αν αποκλειστούν όλα τα άλλα σενάρια, αυτό που μένει είναι ο ασφυκτικός θάνατος».
Επανέλαβε πως ο ασφυκτικός θάνατος είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευθεί, ειδικά στα παιδιά: «Θέλει πολλή μελέτη για να καταλήξουμε στο ενδεχόμενο αυτό. Εγώ παρακαλώ ειλικρινά να μην έχω δίκιο. Μακάρι να έχω κάνει λάθος», είπε.
Τέλος μίλησε και για τη μητέρα των παιδιών λέγοντας πως: «Μας περιγράφει δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο το τι έχουν αυτά τα παιδιά. Αυτή η μαρτυρία είναι καθοριστική».
Ανάρτηση για την ασφυξία
Νωρίτερα ο ιατροδικαστής είχε κάνει σχετική ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook όπου παρέθετε διεθνή βιβλιογραφία για την περίπτωση ασφυκτικού θανάτου. Ο ίδιος έγραφε χαρακτηριστικά: «Κανένα εύρημα δεν αξιολογείται μεμονωμένα. Στο πρώτο παιδί η κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων «μεταφράστηκε» άστοχα ως ηπατική ανεπάρκεια. Είπαμε ότι στην ελληνική βιβλιογραφία το εύρημα καταγράφεται συμβατό με ασφυξία για να δούμε όμως και τη διεθνή βιβλιογραφία».