Κυριακή, 29 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Champions League, Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3: «Βασιλιάς» Kαρίμ Μπενζεμά στο Λονδίνο

Champions League, Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3: «Βασιλιάς» Kαρίμ Μπενζεμά στο Λονδίνο

Ο Καρίμ Μπενζεμά πέτυχε το 4ο χατ-τρικ στην καριέρα του στο Champions League και οδήγησε την Ρεάλ Μαδρίτης σε μεγάλη νίκη στην έδρα της Τσέλσι, στον πρώτο προημιτελικό των δυο ομάδων (3-1). Η “βασίλισσα” θα προσπαθήσει να σφραγίσει την πρόκριση της στα ημιτελικά, σε μια εβδομάδα στο “Μπερναμπέου”.

Η Τσέλσι βρέθηκε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα να πιέζει πολύ ψηλά, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει λάθη στην αμυντική γραμμή της Ρεάλ Μαδρίτης. Η “Βασίλισσα” όμως ήταν αυτή που άγγιξε το γκολ στο 10′ με τον Βινίσιους να έχει δοκάρι.

Η ομάδα του Αντσελότι έδειξε επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο 0-2 με “εκτελεστή” τον Καρίμ Μπενζεμά. Στο 21′ ο Βινίσιους γύρισε ιδανικά και ο Γάλλος επιθετικός με τρομερή κεφαλιά εκτέλεσε τον Μεντί για το 1-0 της Ρεάλ Μαδρίτης.

Τρία λεπτά μετά, ο Καρίμ Μπενζεμά -χωρίς ισορροπία- πήρε την μπαλιά του Μόντριτς και με νέα κεφαλιά πέτυχε δεύτερο γκολ στο Λονδίνο, φτάνοντας τα 36 γκολ στο Champions League. Παράλληλα, ο επιθετικός της Ρεάλ έγινε έτσι ο γηραιότερος Γάλλος παίκτης στην ιστορία που φτάνει τα 40 γκολ σε μια σεζόν: 34 χρόνια και 108 ημέρες. Η Τσέλσι δεν… παράτησε το ματς και πήγε στα αποδυτήρια, έχοντας μειώσει σε 2-1 με την κεφαλιά του Χάβερτς. Στο 42′ ο Μπενζεμά έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει χατ τρικ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Καρίμ Μπενζεμά να… πανηγυρίζει ξανά! Ο Μεντί έκανε τραγικό λάθος, θέλοντας να τροφοδοτήσει τον Ρίντιγκερ, ο Μπενζεμά Γάλλος επιθετικός έκλεψε την μπάλα και από τα 35 μέτρα σκόραρε, φτάνοντας έτσι στο χατ-τρικ.

Η Τσέλσι μπήκε με αρκετές αλλαγές στο δεύτερο μέρος και πολύ γρήγορα πήρε τα ηνία του ματς. Στο 69′ ο Λουκάκου έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, στέλνοντας την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ, με κοντινή κεφαλιά.

Οι “μπλε” προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του ματς, αλλά φιλοξενούμενου μάρκαραν καλά στο χώρο του κέντρου και έφτασαν σε αυτή τη μεγάλη νίκη. Όποτε χρειάστηκε, ο Κουρτουά είχε την σωστή παρέμβαση, ενώ η άμυνα της ομάδας του Αντσελότι άντεξε μέχρι τέλους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις