Ελλάδα

Πάτρα: «Εάν αναγνωριστεί ελαφρυντικό στην κατηγορουμένη, η ποινή μπορεί να φτάσει τα 15 χρόνια»

Για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε αρχικά πως «οι αναλύσεις των ψυχολόγων πάνω στη συμπεριφορά των κατηγορουμένους δεν έχουν τόσο μεγάλη αξία, γιατί στα δικαστήρια κοιτάνε τα στοιχεία» και εξήγησε πως στην υπόθεση της Πάτρας, η έλλειψη συναισθήματος από την 33χρονη μητέρα δεν είναι στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στην ενοχή.

Παράλληλα επεσήμανε πως σοβαρά στοιχεία είναι τα ιατροδικαστικά, σημειώνοντας πως η προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ήρθε μετά την εύρεση της κεταμίνης.

Κατόπιν, είπε πως στην περίπτωση μίας ομολογίας και συνάμα ειλικρινής μεταμέλειας από την πλευρά της κατηγορουμένης μπορεί να συνεκτιμηθεί από το δικαστήριο και να της αναγνωριστεί ελαφρυντικό, το οποίο έχει συνέπειες ευεργετικές για έναν κατηγορούμενο, καθώς η ποινή φτάνει τα 15 χρόνια, από τα 25 που αντιστοιχούν στα ισόβια.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος σημείωσε πως μετά την τελευταία απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου τα ελαφρυντικά σε τόσο σοβαρά αδικήματα δύσκολα θα αναγνωρίζονται από τα δικαστήρια γιατί ο Άρειος Πάγος έβαλε μία παράμετρο που λέει ότι η ποινή θα πρέπει να είναι ανάλογη της προσβολής που κάνεις στα έννομα αγαθά του ανθρώπου.

Αναφορικά με την κεταμίνη, ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε πως επειδή είναι μία ναρκωτική ουσία, οι Αρχές θα πρέπει να συνεργαστούν με τη Δίωξη Ναρκωτικών Πάτρας, «να πάνε στις πιάτσες γιατί από ‘κει πέρα μπορούν να αντληθούν πλούσια στοιχεία για το πώς μετακινήθηκε η κεταμίνη».

Τέλος ο έμπειρος δικηγόρος τόνισε πως θα ήταν καλό να εξεταστεί από έναν ψυχίατρο, καθώς μπορεί να προκύψουν και άλλα στοιχεία και συμπλήρωσε πως εάν αποδειχθεί πως η ενέργεια της κατηγορουμένης είναι απόρροια μιας οργανικής ή συνειδησιακής διαταραχής, τότε έχει το ακαταλόγιστο και δεν καταλογίζεται η πράξη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διασωληνωμένη η 78χρονη ασθενής του ασθενοφόρου μετά το τροχαίο στο Παγκράτι, σε σοβαρή κατάσταση η 53χρονη πεζή
Σοβαρά κατάγματα φέρει και η δεύτερη πεζή που έπεσε πάνω της η κολόνα - Η 78χρονη που μετέφερε το ασθενοφόρο είχε τραυματιστεί σοβαρά όταν έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού της
Το τροχαίο στο Παγκράτι
Θερμοκρασίες Ιουνίου μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Οι τελευταίοι εκδρομείς θα εγκαταλείψουν τις πόλεις με λιακάδα, με καλό καιρό η περιφορά του Επιταφίου, ενώ με ήλιο και ζέστη θα γίνει το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία την Κυριακή του Πάσχα
Εκκλησία στη Σαντορίνη 2