Δευτέρα, 25 Νοε.
12oC Αθήνα

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις για την κεταμίνη και την Ρούλα Πισπιρίγκου – «Θρίλερ» την Μεγάλη Εβδομάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου

Κάτι παραπάνω από κρίσιμη είναι η Μεγάλη Εβδομάδα που βρίσκεται μπροστά στο θρίλερ με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου δέχεται όλο και μεγαλύτερες πιέσεις από τα στοιχεία που αποκαλύπτονται…

Η Μεγάλη Εβδομάδα βρίσκει την Ρούλα Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλλού με τη μεγάλη έρευνα να συνεχίζεται και να δίνει καθημερινά στοιχεία. Κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί. Οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών δεν έχουν ολοκληρωθεί, με μια σειρά από πρόσωπα στην Πάτρα και την Αθήνα, να είναι έτοιμα να περιγράψουν ενώπιον της ανακρίτριας τον τρόπο που έζησαν τα δραματικά γεγονότα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει πως είναι αθώα. Πως βρίσκεται άδικα στη φυλακή, αφού όπως υποστηρίζει δεν χορήγησε εκείνη την κεταμίνη που σκότωσε την Τζωρτζίνα.

Οι αναζητήσεις της στο διαδίκτυο όμως, προκαλούν ερωτήματα. Η 33χρονη έψαχνε για αναισθητικά, ανάμεσα στα οποία βρισκόταν και η κεταμίνη, ακόμα και λίγες μέρες πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας τον περασμένο Γενάρη. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια δεν υπάρχουν διακοπές. Οι αναλύσεις συνεχίζονται και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, θα γίνουν φύλλο και φτερό τα 8 κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από το σπίτι της. Αυτά ίσως κρύβουν περισσότερα στοιχεία.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου το διαψεύδει. Όπως έκανε και για το tablet της Τζωρτζίνας. Μόνο που σε αυτό βρέθηκαν αναζητήσεις που από την αστυνομία χαρακτηρίζονται ύποπτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη είχε αναζητήσει τη συγκεκριμένη ουσία που σκότωσε την κόρη της, αλλά και άλλες αναισθητικές τόσο πριν τον θάνατό της Τζωρτζίνας, όσο όμως και σε περιόδους που η 9χρονη ήταν καλά στην υγεία της. Η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, φαίνεται πως έψαχνε γενικά να μάθει για την αναισθησία αλλά και τις ουσίες που την προκαλούν. (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται πάντα και ο Μάνος Δασκαλάκης. Ο 30χρονος μπορεί να έχει διαχωρίσει τη θέση του και να στηρίζει την κατηγορία, όμως οι κινήσεις του, την τελευταία τριετία προκαλούν ερωτήματα. Όταν ο Ανδρέας Ηλιάδης ρωτήθηκε από την ανακρίτρια για τη στάση του Μάνου Δασκαλάκη απάντησε: «Πίστευα πως ο πατέρας θα ερχόταν να με ρωτήσει αν με ανησυχεί κάτι, αν υποπτεύομαι κάτι. Πράγμα όμως που δεν έκανε ποτέ.»

Πιο συγκεκριμένα, ο γιατρός, προσπαθώντας να σώσει την μικρή Τζωρτζίνα μαθαίνει για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, επικοινωνεί με την ογκολόγο της Μαλένας που του λέει χαρακτηριστικά ότι «και αυτή θεώρησε τον θάνατο της Μαλένας αιφνίδιο και περίεργο και ότι δε δικαιολογείται η ηπατική ανεπάρκεια στο παιδί».

Ο Ανδρέας Ηλιάδης στην πρωινή ενημέρωση με τους γονείς παρατηρεί μία αλλαγή στη μητέρα: «Ένιωσα από τη μητέρα ότι υπήρχε μια διαφοροποίηση στο συναίσθημά της. Σαν να παρακολουθούσε το τι συνέβαινε στη κόρη της σαν τρίτο πρόσωπο ως θεατής. Ακόμα και οι νοσηλεύτριες παρατήρησαν τη συμπεριφορά αυτή της μητέρας και μου το είπαν. Εγώ το συζήτησα αυτό μαζί της και μου είπε ότι έχει χάσει ήδη 2 παιδιά και ότι γνωρίζει ότι θα την έλεγα “παγοκολόνα”. Εγώ προσπάθησα να την κάνω να νιώσει ότι δεν είναι μόνη της».

«Επισκέφτηκα 2 ψυχιάτρους τον διευθυντή και τον αναπληρωτή, κάθισα πολύ ώρα μαζί τους σε διαφορετικές συνεδρίες, τους εξωτερίκευσα τον προβληματισμό μου και ήθελα να γνωρίζω εάν υπήρχε αυτό το σύνδρομο στη περίπτωση αυτή ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Το ραντεβού κλείστηκε, αλλά υπήρχε μια δυστοκία από τη πλευρά της μητέρας γιατί περίμενε το σύζυγό της για να πάνε μαζί στον ψυχίατρο.

Οι γονείς αμφισβήτησαν όλη αυτή τη διαδικασία με τον ψυχίατρο εξαιτίας των ερωτήσεων που έκανε ο ψυχίατρος στη μητέρα και μου είπαν ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τις επισκέψεις στον ψυχίατρο. Ο πατέρας μου είπε “η γυναίκα μου δεν είναι τρελή” και ο ψυχίατρος που την εξέτασε μου είπε αργότερα ότι δεν διέγνωσε σε αυτή οξύ ψυχωσικό σύνδρομο».

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις